avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere inm ianuarie 2011, -cei care dam in ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere inm ianuarie 2011, -cei care dam in ianuarie.Si cei din august,fireste

Sa demaram invatatul puternic.X-(
Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-(
Ramane inm ianuarie.
Deschid lupta pt invatat, repetat si hai sa intram odata, , poate acum reusim.!
=D>=D>

Cei care dau in august, cu drag ii asteptam sa participe la discutii.
Eu particip. Cine mai daruieste masa in ianuarie 2011? Hai ca m-am enervat, da rau de totX-(
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
ContSters89182, utilizator
maxmara a scris:

Un gand bun si din partea mea pentru rino83, aNdreiD si Executron, care sustin maine interviul, bafta multa si sa auzim vesti bune !

Multumesc mult de sustinere!

Urez si eu prin acest post bafta MAXIMA tuturor celor care sustin in zilele ce urmeaza interviul!

@Patrick_

Din punctul meu de vedere nimic nu poate fi un dezavantaj, daca argumentezi corect si sincer situatia. Este normal sa ai o profesie care sa iti permita sa te intretii pe perioada candidaturii la postul de auditor!

Insa faptul ca tu ca iti dedici putinul timp liber dupa ce vii de serviciu, dupa ce petreci si timp cu familia, dreptului, atunci din punctul meu de vedere arata determinare pura si dedicatie in domeniul dreptului!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
Executron, utilizator
Patrick_ a scris:

Aveti cumva idee daca la interviu te avantajeaza sau te dezavantajeaza faptul ca ai o cu totul alta ocupatie decat cele legate de stiintele juridice?
Nu-mi dau seama cum este privita o astfel de situatie. Ma gandesc ca ar putea sa fie vazuta si ca un lucru bun dar si ca unul mai putin bun.

Patrick, nu esti singurul in situatia asta, felicitari ca ai avut vointa si ai invatat !
Eu o vad ca o chestiune pozitiva, ar fi absurd sa admiti in profesia de magistrat fie numai absolventi de prima facultate dreptul ori persoane care lucreaza intr-o profesie conexa.
Si-apoi, cu cat ai mai multe cunostinte in domenii diverse, te ajuta in ceea ce faci..
maxmara, utilizator
Contrar celor vehiculate pe forum, spetele de deontologie au un raspuns corect si acesta poate fi intuit usor, asa ca membrii comisiei nu sunt intereati doar de "argumentare". Nu e proba de eseu, e o proba de aptitudini pana la urma si urmaresc sa vada daca viitorii magistrati au sau nu macar germenii perceptiei asupra a ceea ce inseamna notiunea de independenta si impartialitate, si mai ales conduita adecvata pentru pastrarea aparentei de independenta si impartialitate. Desigur, dupa raspunsul dat de candidat, comisia "complica" putin speta modificand datele initiale, pentru a testa reactia candidatului de adaptare, si pentru a verifica daca raspunsul a fost unul sincer, pe baza de "instincte sanatoase" sau unul invatat de acasa pe de rost, eventual de la candidatii din anii anteriori. In etapa "complicarii" spetei, intrebarile pot fi spontane din partea membrilor comisiei, si raspunsurile vor fi in mod necesar oneste. Am suficiente exemple de astfel de intrebari unde intr-adevar exista un raspuns corect din punct de vedere deontologic, sau hai sa ii zicem "de bun simt", ca nimeni nu pronunta cuvantul deontologie, dar ar fi incorect din partea mea sa le amintesc aici, pentru ca pana la urma sunteti intr-o competitie si avantajul trebuie sa fie de partea celor care merita sa fie magistrati si datorita faptului ca au un simt innascut asupra a ceea ce etic si asupra a ceea ce ar trebui sau n-ar trebui sa faca un magistrat. E la fel cu testarea psihologica: unii candidati se chinuie sa afle intrebarile testului dinainte si eventual cum ar trebui sa raspunda corect, ignorand faptul ca pana la urma examenul ala are si el un rol...
Ma scuzati ca am intervenit, singurul sfat pe care vi-l dau este sa cititi codul deontologic si articolele din Legea nr. 303/2004 referitoare la incompatibilitati si interdictii pentru magistrati (parca art. 4 - 11) si sa extrageti de acolo cam care ar trebui sa fie conduita unui magistrat in diverse situatii.
un_coleg_reloaded, utilizator
aNdreiD a scris:

Executron a scris:

Eu am bagat la rubrica "contestata" drept civil, drept comercial, politica si economie globala...
Ma indoiesc ca are vreo importanta ce-am scris acolo

Da...nu prea conteaza ca ai pus politica acolo...daca vrei sa devii deputat sau senator... :)

Da stiu c-a fost o idee f. proasta sa pun aia acolo, am scris fara sa-mi dau seama ca acolo sunt de interes profesional, nu interes general. Ma intereseaza politica la nivel de studiu comportamental a liderilor mondiali, decat eu sa particip. Si faptul c-am facut un master in aceasta directie sper sa ma space. [a se citi... profesie alternativa in cazul in care nu sunt admis in magistratura].

O dreg eu cumva, ce sa fac, daca ne pun sa scriem foile alea taman cand eu ma gandeam la grilele de rationament logic. :(
Bafta celor ce au interviul maine!Sa fiti pe faza!!!:training:

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)