avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilete la ordin refuzate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilete la ordin refuzate

Cum trebuie procedat in cazul in care unul dintre clientii mei imi refuza biletele la ordin date in nenumerate randuri? Cum procedez sa-mi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 14:23, 4 August 2009
am intalnit cazuri cand pagubitii nu si-au mai recuperat banii. au primit teapa pur si simplu. EVITATI INCASARILE CU BO DE LA PARTENERI DE AFACERI NOI!!!
Exista si infractiunea de inselaciune cu bo, insa in forma prevazuta in cadrul art. 215 alin. 1 si 3, respectiv atunci cand faptuitorul a folosit BO fara acoperire pentru a determina o persoana fizica sau una juridica (prin reprez. persoana fizica) sa incheie un contract cu ea, iar utilizarea acestor instrumente a avut un rol determinant la incheierea conventiei.
koddi a scris:

Exista si infractiunea de inselaciune cu bo, ........ utilizarea acestor instrumente a avut un rol determinant la incheierea conventiei.


Corect. Este singurul caz, care din pacate de cele mai multe ori se lasa cu NUP
Scuze ca intervin in discutie, nu sunt avocat insa daca clientul imi emite un BO cu datele societatii lui si "din greseala" completeaza alt cont in afara de cel corect ce se intimpla? Banca mi-l refuza pentru date completate aiurea? Tre sa sun clientul si sa ii cer sa emita un altul?
Biletele la ordin nu se mai investesc cu formula executorie.
Se merge direct la executor judecatoresc!

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin VILISOR VILISOR am avut un bilet la ordin pe care nu l-am introdus la data scadentei deoarece am fost rugata de administrator sa nu-l depun ,nu avea bani in cont, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva. Am niste bilete la ordin refuzate de banca din cauza lipsei de disponibil. Ce fac, ii dau in judecata sau ma ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin depus dupa scadenta pneuros pneuros Se poate investi cu putere executorie un bilet la ordin depus dupa scdenta cu 4 zile? (vezi toată discuția)