Buna seara, sunt insarcinata in luna a 3-a iar firma la care lucrez de aproape 3 ani se muta in alt oras.Pot sa cer sa ma trimite in somaj? Daca sunt somera voi beneficia de indemnizatie pentru crestere a copilului? Ce se intampla daca nu vor sa ma trimite in somaj? Au dreptul?
Multumesc pt raspuns
Nu cred ca exista o astfel de solutie,poate stie altcineva:
Dar mai sunt doar 6 luni:luati un CO ,daca mai aveti,un CFS pentru rezolvarea unor probleme personale,un CM,mai mergeti si la servici.
CFS (= concediu fara plata) NU este deloc recomandat in cazul viitoarelor mamici: din cauza lui puteti pierde stagiul de cotizare pentru concediul de crestere copil, sau, in cel mai fericit caz, vi se vor diminua veniturile pe care le veti obtine in concediul de 2 ani.
1. Mutarea sediului social al angajatorului nu este conditionata de acordul salariatilor ... in acest caz, angajatorul este cel care dispune.
2. Angajatorul respecta clauzele c.i.m., nu vad de unde s-a tras concluzia ca nu sunt respectate clauzelor c.i.m.
3. In cazul in care angajatorul isi schimba sediul in alta localitate exista doua situatii posibile:
1) Mutarea angajatorului in alta localitate este insotita de desfiintarea locurilor de munca ale salariatilor. In acest caz salariatii vor fi concediati in baza art. 65 din Codul muncii. Pentru concedierea salariatilor este obligatoriu ca locurile acestora de munca sa fie desfiintate urmare a masurii de reorganizare constand in mutarea angajatorului in alta localitate.
2) Mutarea angajatorului in alta localitate nu este insotita de desfiintarea locurilor de munca ale salariatilor.
Dna daca sunteti de acord cu concedierea in baza art.65 alin.1 C.mun. , avand in vedere situatia dvs, nu vad care ar fi inconvenientul in continuare.
Dar concedierea gravidelor este ilegala, nu-mi poate desface CIM pe baza art.65.
Concedierea garvidelor este permisa doar in cazul reorganizarii judiciare sau a falimentului. Cred ca era mai bine sa nu instiintez angajatorul despre starea mea de sanatate, atunci totul era mult mai simplu, dar atunci nu stiam ca firma se muta curand. Eu sunt de acord sa ma concedieze pentru desfiintarea postului, chiar daca sunt gravida, dar nu stiu daca angajatorul are incredere ca nu voi contesta. Vai de capul meu..........