avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Corect la ambele! La ultima cred ca ar trebui sa fie C. De ce zici ca nu-i valabila niciuna??:-/
inchisoarea de cel putin 2 ani si sa fie expres prevazute de lege
acestea sunt cele 2 conditii esentiale.
deci nu neaparat mai mare de 2 ani
cel putin 2 ani
In regula generala asa e cum zici. Dar in grila asta nu e nicio exprimare limitativa. Daca legea o arata in mod expres si inchisoarea stabilita de instanta depaseste 2 ani, atunci conditia minimului de 2 ani e indeplinita iar interzicerea este obligatorie. Nu pot citi altfel grila asta decat asa. Nu vad unde-i limitarea de care zici si pe care au luat-o in considerare autorii grilei.
bloody_jo a scris:

inchisoarea de cel putin 2 ani si sa fie expres prevazute de lege
acestea sunt cele 2 conditii esentiale.
deci nu neaparat mai mare de 2 ani
cel putin 2 ani

Bloodi_jo== eu am codul penal actualizat la 18 01 2008 , s-a schimbat cumva art. 65 , deoarece acolo scrie clar ca este obligatorie aplicarea ped. complementare daca pedeapsa stabilita de instanta este inchisoarea de cel putin 2 ani === si aceasta chiar daca legea prevede pt. infractiunea savarsita o pedeapsa mai mica de doi ani insa in urma aplicarii unor cicumstante agravante sau a starilor de agravare instanta stabileste pedeapsa inchisorii mai mare de 2 ani ( sau egala )
raportat la grila cu pricina, este foarte corect baremul si acest lucru nu reiese din explicatia ta ci din coroborarea art. 65 cp. cu art. 109 al 3 cp. , deci instanta nu aplica obligatoriu pedepse complementare atunci cand sant expres prevazute si ped. aplicata este inchisoarea mai mare ( sau egala ) de 2 ani decat in cazul cand inculpatul este major ;)
un nou set de grile , eventual civ tgo?

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)