Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
amy22 a scris:
blondutza_85 a scris:
=D>ma bucur mult ca ai contestat grilele astea 2 la procedura civila,pentru ca si eu le-am gresit.la cea cu termenul de gratie eu le-as fi luat pe toate 3 ,iar la cea cu intervenientul ,eu spun ca trebuie anulata!!! Doamne ajuta!
da am contestat-o pt ca mi se pare corect si b....cu motivatia expusa de Romascanu....nu pt ca nu ar fi corect
e vb despre hotararea asupra divortului....adica prin care rezolva capatul principal de cerere care este divortul....nu se refera si la capete accesorii....io asa vad lucrurile...deci nu are nicio treaba termenul de gratie
pai si tu de ce nu le-ai contestat?....oare de ce ramaneti pasivi?
Pai, daca citesc 279 coroborat cu 263 mie imi cam iese raspuns corect si b.
Daca instanta admite cererea de executie vremelnica pentru ca o considera "masura de trebuinta fata cu ... starea de insolvabilitate a debitorului sau ca exista primejdie vadita in intarziere" (279) mai poate sa acorde termen de gratie, cata vreme debitorul "nu va putea cere termen...daca e in stare de insolvabilitate" (263) ?
Eu ma indoiesc. Adica eu nu prea vad cum ar putea uin judecator sa motiveze atat executia vremelnica cat si termenul de gratie (cu exceptia situatiei in care ar ... bate campii cu gratie).