la cea cu uzufructuarul sunt de acord.
eu am contestat 2 grile la procedura civila....sper si eu ca si voi...cea cu termenul de gratie si cea cu suspendarea judecatii
M-am uitat si eu in diagonala pe grile. Am vrut sa vad ce-i cu intrebarea asta cu suspendarea despre care tot vorbiti.
Asa e. E discutabila. Care intervenient?
Nu cred ca se poate tine seama de cererea de judecata in lipsa a intervenintului accesoriu.
Daca partea in apararea careia a intervenit prefera sa lase procesul in nelucrare, nu e posibila continuarea judecatii numai pentru ca intervenientul accesoriu (care nu poate sa fac decat acte care profita partii) a cerut judecata in lipsa si apoi nu s-a mai prezentat in instanta.
dar despre urmatoarea grila ce ziceti
termenul de gratie:
a.nu poate fi incuviintat in cazul hatararii asupra divortului
b.nu poate fi incuviintat in cazul hotararilor cu executie provizorie
c.nu poate fi prelungit prin vointa debitorului
Pai, daca citesc 279 coroborat cu 263 mie imi cam iese raspuns corect si b.
Daca instanta admite cererea de executie vremelnica pentru ca o considera "masura de trebuinta fata cu ... starea de insolvabilitate a debitorului sau ca exista primejdie vadita in intarziere" (279) mai poate sa acorde termen de gratie, cata vreme debitorul "nu va putea cere termen...daca e in stare de insolvabilitate" (263) ?
Eu ma indoiesc. Adica eu nu prea vad cum ar putea uin judecator sa motiveze atat executia vremelnica cat si termenul de gratie (cu exceptia situatiei in care ar ... bate campii cu gratie).