avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
andreeacostina a scris:

Dragi colegi de suferinta, ramane solutia memoriului. Insa acum chiar trebuie sa ne unim si sa concepem unul motivat si demn de luat in seama. Deci, hai sa luam initiativa.

Sunt alaturi.
În curând - teoretic vorbind - ar trebui să avem de-a face cu un nou CSM. Aţi putea încerca să faceţi lobby pe lângă noii membri, să îi sensibilizaţi la ideea de a organiza un nou concurs în martie 2011. De pildă Cristi Danileţ (persoană importantă în noul consiliu şi totodată membru al unei triplete dătătoare de speranţe) are blog personal unde pot fi postate şi comentarii. Mă rog, e o idee ...
[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
zz-man, utilizator
Asa este. Mai este si Adrian Neacsu care are blog. Oare cand vor fi numiti noii membri?
Eu tot nu pricep de ce sa facem memorii si nu cerere! Este o mare diferenta in a face un memoriu si a formula o cerere care se respinge sau se admite printr-o hotarare?!( Care poate fi atacata prin contenciosul administrativ!)
Dispozitiile regulamentului care impun la inscriere doar o optiune, din punctul meu de vedere sunt neconstitutionale si contravin legii 303/2004 care nu prevede asa ceva! Astfel s-a ingradit dreptul multora dintre noi care ar fi optat pentru ambele profesii intr-o anumita ordine bineinteles! Asta trebuie sa facem! nu memorii fara rezultate! Trebuie schimbat regulamentul! 1.Prin cerere in vederea schimbarii regulamentului! 2. Prin cerere de suplimentare a locurilor pentru ca nici un candidat cu medie mai mare decat cea a ultimului intrat de la procurori sa nu ramana pe dinafara! Socot ca ar trebui actionat simultan cu ambele cereri dinstincte, formand doua „dosare„ distincte ale caror hotarari sa poata fi atacate separat pe calea contenciosului administrativ! Cine are experienta in contencios sa ne ajute! Cei care au avut clienti pe care i-au aparat prin Curti de Apel instanta competenta a judeca hotararile date de Plenul CSM dupa care urmeaza recursul fireste la ICCJ! O sa ramaneti surprinsi de cum ar fi trebuit sa sune regulamentul examenului! Asta este parerea mea! Art.33 nu obliga sa te inscrii doar la una din profesii ci doar regulamentul de organizare a concursului, care poate fi atacat legea fiind de partea noastra!
Cred ca totusi dupa minim 5 ani experienta ca jurist ar cam trebui sa stii ce vrei sa faci in viata macar pe termen mediu (5 ani).
Sa te inscrii la concursul de admitere in magistratura fara sa stii clar daca vrei sa fii judecator sau procuror mi se pare cam mult.
Inseamna ca ai facut o optiune in necunostinta de cauza. Adica te inscrii pt ca crezi ca vrei sa fii judecator (desi stii ca, daca se respecta regula de la ultimele 5-6 concursuri, nota minima de intrare la judecatori e cam cu 30-40 de sutimi mai mare decat la procurori) dupa care, vazand ca nu ai medie pt judecatori zici... what the hell... m-am razgandit, vreau sa fiu procuror. Nu merge.
Situatie nu e aceeasi cu aceea a celor care fac 2 ani de INM.
Ei au un an la dispozitie sa faca o optiune in cunostinta de cauza, asta dupa ce, timp de 1 an, au posibilitatea sa vada "cu ce se mananca" fiecare dintre cele 2 profesii. Se presupune ca ei nu au experienta in nicio profesie juridica, nu s-au lovit in niciun fel de situatii in care sa ia cat de cat contact cu ceea ce inseamna profesia de judecator sau procuror. Noi cei care dam direct pe post cam stim care e treaba.
Exista 2 tipuri candidati raportat la modalitatea de alegere intre cele 2 profesii atunci cand faci optiunea la depunerea dosarului:
1. cei care stiu foarte bine ce vor sa faca pe termen mediu (urmatorii 5 ani), aleg in cunostinta de cauza si apoi nu se mai plang ca nu au avut medie pt judecatori dar ar fi avut pt procurori. Acestia stiu ce vor in viata si dau examen pana au medie pt. profesia pe care doresc CU ADEVARAT sa o urmeze. Tot respectul pt. ei!
2. cei care isi doresc sa intre in magistratura cu orice pret si care aleg optiunea care le da sanse mai mari de a intra in aceasta profesie. Ei fac calcule de probabilitati, vad cu ce medie s-a intrat in ultimii ani la judecatori si cu ce medie la procurori (asta si raportat la nr. de locuri scoase la concurs) si fac o optiune.
Poate ca criteriul ales de ei nu e cel mai onest, dar macar ei isi asuma asta. Si traiesc cu asta dupa aceea.
Eu fac parte din a 2-a categorie, desi as vrea sa fiu atat de puternic si sigur pe posibilitatile mele incat sa merg la sigur. Insa imi asum optiunea.
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
ContSters181736, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)