avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Parearea mea este ca PDL o va lua in freza in meciul cu CSM de la Curtea Constitutionala.Orice judecator rational cred ca va respinge sesizarea.
Memoriul oricum va fi luat in discutie.Important e faptul ca noul CSM sa faca legatura intre candidatii respinsi la judecatori cu primele 32 de medii, dupa ultima medie de admitere, si cele 32 de posturi vacante de la INM care raman neocupate si sa ni le aloce noua insa pt procurori in conditiile in care vechiul CSM a respins suplimentarea numarului de posturi de judecatori la concurs.Intelegeti unde am sesizat eu ca se poate incerca, unde am gasit de ce ne putem lega?Atunci ar trebui formulata suplimentarea direct pt 32 de posturi de procuror, in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute de candidatii care au optat pt functia de judecator si astfel sa inlaturam solicitarea suplimentarii pt mediile 7,40-7,10 care exced celor 32 de posturi cate ar fi teoretic disponibile..Asa cred ca este mai bine de facut, apare ceva concret, cu riscuri mai mici, si nu va fi o solicitare idealista de genul ,, tu ai putut si eu nu".Astfel daca se va respinge memoriul atunci noul CSM sa motiveze in concret de ce numarul de 32 posturi nu s-a dorit sa ne fie alocat.Astept sa vad si pareile voastre!
Conform rationamentul tau, din cele 32 de postul "nealocate", doar 16 sunt de procuror, nu? Daca au fost initial 200, respectiv 100 de procuror si 100 de judecator, si au fost scoase la concurs in total 168, pe cale de consecinta cele 32 de locuri "nealocate" sunt comune, cate 16 pentru fiecare profesie.
un coleg, stai linistit cu matematica posturilor vacante si i-a-ti mai intai examenul final de absolvire al inm!Sa va dea voua 200 de posturi in februarie ca nu stam noi in alea!Oricum, ,toti candidatii magistrati promoveaza in functii de executii pe unde se inscriu si mai vine un val de 200-300 de posturi care se vor vacanta.Si pana mai lasa CSM ,,deastia ca noi", daca vom mai vrea sa mergem dupa vreo 12 ani de avocatura, in stagiatura din magistratura, vei lucra matale ore suplimentare neplatite pt neocuparea posturilor vacante.Atunci vom fi buni, si ,,noi astia"?.
un coleg, 32 de posturi nu sunt ale procurorilor si nici ale judecatorilor ci sunt neocupate.daca vrei ce e mai bun, lasi candidatii picati la judecatori cu medii mari pe afara si mai iei vreo 16 cu medii mai mici decat ei care au picat la procurori?basca, ca e criza in parchete si candidatii nu se prea inghesuie acolo.poate e motivul pt care CSM ar putea aproba solicitarea.Daca nu, vor fi incantati magistratii ca iar nu li se dau oameni.
LMI a scris:

un coleg, stai linistit cu matematica posturilor vacante si i-a-ti mai intai examenul final de absolvire al inm!Sa va dea voua 200 de posturi in februarie ca nu stam noi in alea!Oricum, ,toti candidatii magistrati promoveaza in functii de executii pe unde se inscriu si mai vine un val de 200-300 de posturi care se vor vacanta.Si pana mai lasa CSM ,,deastia ca noi", daca vom mai vrea sa mergem dupa vreo 12 ani de avocatura, in stagiatura din magistratura, vei lucra matale ore suplimentare neplatite pt neocuparea posturilor vacante.Atunci vom fi buni, si ,,noi astia"?.

"i-a-ti"...poate vrei sa corectezi, inainte sa spuna unii ca viitorii magistrati nu prea stiu sa scrie. Eu cred ca e doar o greseala de tipar, scapata din graba de a fi rautacios. Daca citesti mesajele mele nu vei gasi nicio urma de ironie la adresa candidatilor cu vechime, ci dimpotriva. Eu iti explicam doar cum sta treaba cu locurile pentru definitivi si absolventi, si faptul ca primii au prioritate. Nu te oftica pe mine, adreseaza-ti nemultumirile catre legiuitor. Iar calculul celor 32 de locuri se face cum ti-am aratat mai sus.

PS. La pensie nu vor iesi decat magistratii care au implinit limita de varsta, si nu isi pot prelungi activitatea in profesie, pentru ca nimeni nu isi doreste sa primeasca o pensie raportata la un venit diminuat cu 15% (sau 25%, daca nu se va aplica legea privind salarizarea unica). Asa ca pana nu revin salariile la valoarea din iunie 2010, slabe sperante sa vezi valuri masive de pensionari magistrati.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
ContSters170696, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)