LMI a scris:
un coleg, stai linistit cu matematica posturilor vacante si i-a-ti mai intai examenul final de absolvire al inm!Sa va dea voua 200 de posturi in februarie ca nu stam noi in alea!Oricum, ,toti candidatii magistrati promoveaza in functii de executii pe unde se inscriu si mai vine un val de 200-300 de posturi care se vor vacanta.Si pana mai lasa CSM ,,deastia ca noi", daca vom mai vrea sa mergem dupa vreo 12 ani de avocatura, in stagiatura din magistratura, vei lucra matale ore suplimentare neplatite pt neocuparea posturilor vacante.Atunci vom fi buni, si ,,noi astia"?.
"i-a-ti"...poate vrei sa corectezi, inainte sa spuna unii ca viitorii magistrati nu prea stiu sa scrie. Eu cred ca e doar o greseala de tipar, scapata din graba de a fi rautacios. Daca citesti mesajele mele nu vei gasi nicio urma de ironie la adresa candidatilor cu vechime, ci dimpotriva. Eu iti explicam doar cum sta treaba cu locurile pentru definitivi si absolventi, si faptul ca primii au prioritate. Nu te oftica pe mine, adreseaza-ti nemultumirile catre legiuitor. Iar calculul celor 32 de locuri se face cum ti-am aratat mai sus.
PS. La pensie nu vor iesi decat magistratii care au implinit limita de varsta, si nu isi pot prelungi activitatea in profesie, pentru ca nimeni nu isi doreste sa primeasca o pensie raportata la un venit diminuat cu 15% (sau 25%, daca nu se va aplica legea privind salarizarea unica). Asa ca pana nu revin salariile la valoarea din iunie 2010, slabe sperante sa vezi valuri masive de pensionari magistrati.