avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Nu am zis si nu am avut in intentie sa sugerez ca esti "mai greoi in gandire".
Am picat de suficiente ori examenul asta ca sa nu fac asemenea aprecieri.
Doar am indicat rationamentul dupa care se ajunge la concluzia aia.
davegahan a scris:

Nu am zis si nu am avut in intentie sa sugerez ca esti "mai greoi in gandire".
Am picat de suficiente ori examenul asta ca sa nu fac asemenea aprecieri.
Doar am indicat rationamentul dupa care se ajunge la concluzia aia.

Dupa ce aflam raspunsul corect, cred ca fiecare reuseste de cele mai multe ori sa isi dea seama care este rationamentul, sau care e logica, dar pacat ca nu gandim mai profund in timpul examenului, sau nu reusim sa ne concentram mai bine. am dat un simplu exemplu, intrebarea asta poate era f usoara pt unii, dar vroiam sa scot in evidenta faptul ca sintezele lui Udroiu pot ajuta, si daca le-as fi citit cred ca mi-as fi dat seama de rationamentul acesta inainte de examen si nu dupa.
sim05 a scris:

Dupa ce aflam raspunsul corect, cred ca fiecare reuseste de cele mai multe ori sa isi dea seama care este rationamentul, sau care e logica, dar pacat ca nu gandim mai profund in timpul examenului, sau nu reusim sa ne concentram mai bine. am dat un simplu exemplu, intrebarea asta poate era f usoara pt unii, dar vroiam sa scot in evidenta faptul ca sintezele lui Udroiu pot ajuta, si daca le-as fi citit cred ca mi-as fi dat seama de rationamentul acesta inainte de examen si nu dupa.

La fiecare examen am cel putin 7-8 intrebari (la cel din noiembrie 2010 am avut chiar 12) la care vad rationamentul (si raspunsul corect) foarte limpede, imediat ce ies din sala. De multe ori chiar fara sa confrunt grila cu rezolvarile. Pentru ca sunt eliberat de stres si gandesc liber fara frica de a raspunde gresit.
Cu atat mai mult dupa ce vad rezolvarile imi dau seama cat de simple erau unele intrebari la care m-am complicat inutil.
Frustrarea e cu atat mai mare cu cat multi dintre amicii/prietenii juristi care nu dau examenul, vazand intrebarile si raspunsurile corecte incercuite au reactii de genul: "pai era simplu, cum de nu ti-ai dat seama" X-(
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
ContSters181736, utilizator
Salutare la toata lumea! Desi urmaresc aceste discutii de ceva vreme fara a interveni am decis sa ma alatur emotiei ce o simt din discuti referitoare la examenul si viitoarea meserie pe care toti ne-o dorim.
In primul rand bafta tuturor!
In al doilea rand referitor la ce s-a scris aici vreau sa spun ca eu consider ca in afara de memorarea materiei este necesara si o foarte buna intelegere practica a notiunilor si de cele mai multe ori din cauza oboselii suntem tentati sa trecem peste aceasta intelegere si sa ne multumim cu ce am ramas din citirea superficiala. Asta cred ca e un fenomen normal generat de oboseala si stres datorita materiei voluminoase si abstracte de cele mai multe ori.
Eu unul sunt la prima incercare si sper sa merite efortul in ceea ce priveste viitoarea meserie avand in vedere sacrificiile cerute.
Si am mai observat ceva la modul de concepere a intrabarilor>sunt situatii cand e nevoie de eliminarea unui cuvant gen #numai# pentru ca raspunsul sa fie corect, sau sunt concepute in asa fel incat sa te duca cu gandul la situatii asemanatoare , asta fiind unul din motivele pentru care cei care au picat nu au fost neaparat nepregatiti.
Spor la invatat si sa va fie mintea cat mai limpede la examen!
Se pare ca la data de 1 februarie 2011 exista un nr. de 208 posturi de executie vacante la parchetele de pe langa judecatorii la nivel national. Cel putin eu asa am numarat.
Link: [ link extern ]

Sunt 312 de toate (inclusiv parchetele de pe langa tribunale si curti de apel).

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)