sim05 a scris:
Dupa ce aflam raspunsul corect, cred ca fiecare reuseste de cele mai multe ori sa isi dea seama care este rationamentul, sau care e logica, dar pacat ca nu gandim mai profund in timpul examenului, sau nu reusim sa ne concentram mai bine. am dat un simplu exemplu, intrebarea asta poate era f usoara pt unii, dar vroiam sa scot in evidenta faptul ca sintezele lui Udroiu pot ajuta, si daca le-as fi citit cred ca mi-as fi dat seama de rationamentul acesta inainte de examen si nu dupa.
La fiecare examen am cel putin 7-8 intrebari (la cel din noiembrie 2010 am avut chiar 12) la care vad rationamentul (si raspunsul corect) foarte limpede, imediat ce ies din sala. De multe ori chiar fara sa confrunt grila cu rezolvarile. Pentru ca sunt eliberat de stres si gandesc liber fara frica de a raspunde gresit.
Cu atat mai mult dupa ce vad rezolvarile imi dau seama cat de simple erau unele intrebari la care m-am complicat inutil.
Frustrarea e cu atat mai mare cu cat multi dintre amicii/prietenii juristi care nu dau examenul, vazand intrebarile si raspunsurile corecte incercuite au reactii de genul: "pai era simplu, cum de nu ti-ai dat seama" X-(