Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P
Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.
Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!
Nu va faceti griji....cu siguranta va fi exam in august-septembrie 2011:)
Presedintele CSM, Florica Bejinaru, a afirmat ca se impune organizarea unui concurs in luna ianuarie pentru ocuparea diferentei de posturi, dupa ce a convenit cu conducerea Institutului National al Magistraturii ca acesta sa fie doar pentru 100 de posturi. Ea a spus ca inceperea formarii ar demara in luna martie, astfel incat in octombrie, pentru anul II de studiu, sa fie aduse la acelasi nivel cele doua serii. “Am discutat si aspectele financiare. Singura conditie care a ramas de discutat era aceea a modificarii legii asa incat sa nu punem in pericol concursul de drept care se organizeaza in luna august - septembrie 2011.
La acel moment ministrul Justitiei a spus ca sustine orice hotarare va lua CSM pe aceasta tema”, a spus presedintele Consiliului. Florica Bejinaru a mentionat ca CSM a primit pentru sedinta de joi avizarea unui proiect de lege, Ministerul Justitiei alegand calea modificarii prin procedura parlamentara si deci renuntandu-se la ideea ordonantei de urgenta.
“Putem avea garantia ca nu va fi o problema cu concursul care se va organiza in vara anului viitor, ca avem argumente fie pe cale de ordonanta, fie prin procedura parlamentara pentru a obtine aceasta modificare. Este in interesul tuturor. (...) Daca nu il anuntam in plan tehnic, nu mai exista posibilitatea sa aducem la un numitor comun cele doua serii de auditori de justitie”, a aratat Bejinaru. Virgil Andreies, membru CSM, a explicat ca textul redactat de Comisia juridica a CSM este mai bun, in sensul ca exista aceasta posibilitate de organizare si in alti ani atunci cand situatii speciale o cer. Subiectul a iscat discutii in CSM si asupra numarului de posturi care va fi repartizat pentru judecatori si procurori, intrucat cei intrati in toamna pot opta toti pentru o anumita functie intrucat se incadreaza in limita posturilor scoase la concurs. Membrii CSM au explicat ca acest concurs din ianuarie se va organiza potrivit legii care permite desfasurarea anual a unui examen la INM, insa, daca nu se va interveni legislativ, incertitudinea este pentru cel din august - septembrie care are loc, in mod normal, in fiecare an.
As avea si eu o intrebare vis-a-vis de problema legislatiei pentru examenul din toamna, cel direct pe post. Pe ce va bazati cand afirmati ca se va da dupa noile coduri si care sunt argumentele pentru vechile coduri, intrucat eu ma agat cu disperare de urmatorul argument, zic eu in favoarea noastra: se va da dupa vechile coduri, intrucat exista si un precedent - anul 2004, cand a intrat in vigoare codul penal, care e si azi in vigoare dar care nu s-a aplicat niciodata. Sau am vreun scurtcircuit in sistem si nu stiu eu? Nu e asa? Nu s-a dat tot dupa vechile coduri? ca eu asa stiu. Luminati-ma va rog si pe mine ! Ca sunt mai noua in aceasta problema, in sensul ca nu incerc de mult timp sa intru la magistratura.
am o intrebare pentru cei care au sustinut examenul de mai multe ori.Care vi se pare cea mai grea materie ca dificultate atat cand inveti cat si la dificultatea intrebarilor de la examen.