avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Nu sunt pesimista si nici frustrata, sunt doar DEZAMIGITA de sistem ...
Poftim raspunsuri de la un membru CSM, care presupun ca stie ce se intampla in "spatele usilor inchise".
Trageti voi concluziile.
Intrebarea mea: Din ce legislatie se va da examenul din toamna?
Raspunsul lui Cristi Danilet:"...se va cere legislatia de la momentul anuntului. Acum, nu cred ca cineva va face acest anunt mai inainte de intrarea in vigoare a noilor coduri. Mai mult, de la 1 apr.2011 se poate sa avem o noua conducere a INM. Trebuie sa discutam impreuna aceste aspecte. Personal voi insista pe chestiunile din noile coduri, pentru motive evidente."

Intrebarea mea:"Sa inteleg ca nici examenul de la INM din august 2011 nu mai este cert?…"
Raspunsul lui Cristi Danilet:"Evident ca nu e cert. Concursul de anul acesta pentru INM tocmai se desfasoara in ian-febr 2011. Legea spune ca un astfel de concurs de admitere prin INM se desfasoara anual. Asa ca, daca nu se modifica legea in sensul de a se organiza concursuri de admitere ori de cate ori este nevoie, asa cum CSM a propus la sfarsitul anului trecut, nu se va putea organiza unul nou. Dar speram sa se modifice legea, totusi."

Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
ContSters186948, utilizator
La intrebarea a 2-a (cea cu examenul INM din august) omul nu prea avea ce asigurari sa-ti dea intrucat totul depinde de adoptarea unei legi care sa modifice art.15 alin (1) din legea 303/2004, treaba care nu e in atributiile lui si asupra careia, ca atare, nu are niciun control.
Daca se ajunge sa nu se dea examen de INM in august pt ca parlamentarii nostri sunt prea ocupati cu "guvernarea prin OUG-uri" atunci insasi motivul pt. care s-a initiat proiectul de lege pt inmultirea examenelor INM pe an va fi calcat in picioare iar demersul va avea efectul exact opus celui pt care a fost initiat. Pt. ca in loc sa se dea in august 2011 pe 200 de locuri va ramane examenul din ianuarie pe 100 de locuri. Deci 100 de locuri la INM pierdute anul acesta. La care se adauga cele 32 care n-au fost acoperite prin organizarea a 2 examene la distanta de 5 luni unul de celalalt..
Sau poate ca exact asta s-a dorit.

Cu privire la raspunsul pe care ti l-a dat la prima intrabare marturisesc ca nu prea inteleg ce vrea CSM-ul. Ori vrea sa populeze sistemul ori vrea sa-l lase sa moara sugrumat.
Se plang de penuria de resurse umane si de supraincarcarea celor existenti cu efect devastator asupra calitatii actului de justitie, dar pe de alta parte se pare tot ei accepta cu buna stiinta ca in 2011 sa intre in sistem, prin ambele modalitati, mai putin de jumatate fatza de numarul celor intrati in fiecare din ultimii 3 ani.

S-ar putea sa fie o chestiune deliberata reducerea numarului de intrati in sistem in cursul anului 2011. Oricum daca nu se modifica legea si nu se va sustine un examen in august la inm, la anul va fi sigur in martie -examen direct sau in ianuarie - februarie la inm. Asteptam sa vedem. Pana atunci eu unul iau partea buna a lucrurilor, am timp de invatat bne pentru a intra din prima si vazand cate locuri vacante sunt in sistem exista sanse mai multe sa-mi aleg un loc aproape de casa.
costelinio a scris:

S-ar putea sa fie o chestiune deliberata reducerea numarului de intrati in sistem in cursul anului 2011. Oricum daca nu se modifica legea si nu se va sustine un examen in august la inm, la anul va fi sigur in martie -examen direct sau in ianuarie - februarie la inm. Asteptam sa vedem. Pana atunci eu unul iau partea buna a lucrurilor, am timp de invatat bne pentru a intra din prima si vazand cate locuri vacante sunt in sistem exista sanse mai multe sa-mi aleg un loc aproape de casa.

Repet, in conditiile in care Parlamentul Romaniei isi imparte activitatea intre maxim 2 coordonate (legi de aprobare a OUG-urilor prin care Guvernul taie din toate directiile si de la toate categoriile si-asa defavorizate si 2-3 legi importante - a educatiei, a pensiilor, salarizarea unitara) ma tem ca nu vom avea o modificare a legii 303/2004.
Nu mai stiu cine spunea (parca Dumbrava) ca exista o promisiune ca modificarea legii 303 va intra in dezbaterea parlamentului in februarie.
Eu sincer ma indoiesc ca se va intampla luna asta. Ma rog... ramane de vazut.

Pe mine efectiv ma uimeste faptul ca activitatea de legiferare s-a mutat in ultimii ani de la legislativ la executiv si ca legislativul nostru (ma rog, majoritatea parlamentara necesara) nu face decat sa aprobe OUG-urile pe banda rulanta ale lu' alde Boc et co. Parca totul e susul in jos in tzara asta.
Mai marii justitiei se plang de penuria de resurse umane din sistem dar, pe de alta parte, blocheaza sau ingreuneaza accesul in sistem.
Ar fi de-a dreptul de neinteles sa nu se organizeze examen de INM in august.

camicris a scris:
Poftim raspunsuri de la un membru CSM, care presupun ca stie ce se intampla in "spatele usilor inchise".
Trageti voi concluziile.
Intrebarea mea: Din ce legislatie se va da examenul din toamna?
Raspunsul lui Cristi Danilet:"...se va cere legislatia de la momentul anuntului. Acum, nu cred ca cineva va face acest anunt mai inainte de intrarea in vigoare a noilor coduri. Mai mult, de la 1 apr.2011 se poate sa avem o noua conducere a INM. Trebuie sa discutam impreuna aceste aspecte. Personal voi insista pe chestiunile din noile coduri, pentru motive evidente."

Intrebarea mea:"Sa inteleg ca nici examenul de la INM din august 2011 nu mai este cert?…"
Raspunsul lui Cristi Danilet:"Evident ca nu e cert. Concursul de anul acesta pentru INM tocmai se desfasoara in ian-febr 2011. Legea spune ca un astfel de concurs de admitere prin INM se desfasoara anual. Asa ca, daca nu se modifica legea in sensul de a se organiza concursuri de admitere ori de cate ori este nevoie, asa cum CSM a propus la sfarsitul anului trecut, nu se va putea organiza unul nou. Dar speram sa se modifice legea, totusi."

#-o simt ca innebunesc cu toate schimbarile.... pamantului si cu nesiguranta asta . O sa o iau razna cat de curand, o sa vedeti!:duh:

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)