avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
eu ma gandesc asa: pai daca codurile se schimba(nu stiu eu acum ce modificari majore sunt acolo), acum ce se intampla trebuie sa se scoata noi carti de grile de spete si de alte cele?
davegahan a scris:

Se pare ca la data de 1 februarie 2011 exista un nr. de 208 posturi de executie vacante la parchetele de pe langa judecatorii la nivel national. Cel putin eu asa am numarat.
Link: [ link extern ]

Sunt 312 de toate (inclusiv parchetele de pe langa tribunale si curti de apel).

plus ce se va mai vacanta in aprilie -mai cu ocazia examenului de avansare ... ehe dar e mai misto sa le tina vacante si sa faca economie nu? traim in romanika si cu asta am spus tot ...
posturi sunt...nu le scot ei la concurs.X-(
problema mare este incertitudinea examenului:atat in august la INM cat si cel din toamna.
Daca nu se modifica legea in sensul organizarii concursului la INM "oricand este necesar"...in august nu va mai fi examen.
Iar cel din toamna este incert si din cauza "nebuniei" cu noile coduri

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL!
Iar la judecatorii la nivel national sunt 147 de posturi de executie efectiv vacante la data de 1 febr. 2100

[ link extern ]

Daca luam in calcul faptul ca exista 92 de posturi de execuie efectiv vacante si la tribunale din care macar jumatate vor fi scoase la concurs in mai, rezulta ca in iunie vor fi aproximativ 200 (pana la 239) de posturi de executie efectiv vacante la judecatorii la nivel national.
Mi se pare extrem de bizar sa preferi sa sugrumi judecatoriile prin subdimensionarea schemei de personal doar de dragul argumentului ca "e cam aglomerat calendarul de examene".
Mai ales ca lunile martie si aprilie au ramas libere si neocupate in ciuda programului incarcat.

Plus ca la parchetele de pe langa tribunale la nivel national exista 102 posturi de executie efectiv vacante. Parte din acestea (sau chiar toate) vor fi scose la concursul de promovare din mai. Asa ca e de asteptat ca la parchetele de pe langa judecatorii, cele 208 posturi de executie efectiv vacante sa devina aproximativ 300 dupa promovarile din mai.
Asta daca nu luam in calcul eventualele plecari din sistem prin demisie sau pensionare.
Dupa umila mea parere, perspectiva a 200-250 de posturi vacante de judecatori la judecatorii si a 300 de posturi de procurori vacante la parchetele de pe langa judecatorii ar trebui sa constituie un motiv suficient pt organizarea a 2 concursuri direct pe post anul acesta, concursuri care sa vizeze macar jumate din totalul posturilor vacante sau care se vor vacanta pe parcursul anului.
Asta daca nu pierdem din vedere motivul pt care exista aceasta modalitate "exceptionala" de admitere in magistratura. Motiv care din cele de mai sus rezulta ca e cat se poate de prezent si actual.
Sa speram ca totusi vom avea un concurs in martie.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
ContSters181736, utilizator
camicris a scris:

posturi sunt...nu le scot ei la concurs.X-(
problema mare este incertitudinea examenului:atat in august la INM cat si cel din toamna.
Daca nu se modifica legea in sensul organizarii concursului la INM "oricand este necesar"...in august nu va mai fi examen.
Iar cel din toamna este incert si din cauza "nebuniei" cu noile coduri

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL!

eu zic sa nu fim pesimisti.
Conform programului examenelor acestea se vor da in august la inm si in toamna la intrari direct pe post. Nu vad legatura cu noile coduri. Ar insemna ca cei care deja sunt judecatori sau procurori sa ia vacanta si eventual sa invete noile coduri nu ? (sa poata profesa).
Nu am vrut sa fiu rautacios dar in unele mesaje simt inca frustrarea de la esecul examenului transferata intrun fel de disperare ca nu va mai exista o noua sansa pentru realizarea visului.
Capul sus ca va fi bine!

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)