avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
A fost cu branza si smantana! Iar de invatat ma apuc atunci cand vad ca imi revine somnul de la ora 16! Abia atunci corpul meu si-a revenit!
O noapte linistita tuturor! Pe maine!
libercugetator a scris:

bogdanis a scris:

"troli"...parca alergau pe campiile Gondorului in stapanul inelelor. legat de cincinali (cei cu 5 ani vechime):D si INM-isti, nu vreau sa revin la ce s-a dezbatut pana acum dar am sa o fac... e vorba de frustarea celor de la INM , ma scuzati dar asta e :( .vin dintr un domeniu in care exista aceeasi diferenta: unii se chinuie pe bancile scolii si ajung mai apoi pe picior de egalitate cu cei care sar aceasta etapa aparent "obligatorie" - obligatorie mi se pare mie, dar nu este asa. Reflectand, imi dau seama ca era doar o frustrare de-a mea si a celor ca mine. Cei care acum sunt la INM , daca ar ar fi avut 5 ani vechime ce modalitate de adimitere ar fi preferat ? sunt convins ca tot INM-ul...
deocamadata astea sunt modalitatile de admitere in aceasta breasla. Sunt curios ce veti mai spune dupa ce vor uniformiza probele de examen si vor introduce stagiatura?

Nu stiu din ce domeniu vii dumneata, dar clar ca din INM nu, deci de ce comparam mere cu pere?Daca magistratii admisi cu 5 ani vechime vor sustine examen de capacitate, nu mai comenteaza nimeni nimic, te asigur boganis. E usor sa "banalizezi" argumentele unor oameni pe seama frustrarilor, extrem de usor. Nu stiu ce faceam daca as fi avut 5 ani vechime intr-o profesie juridica si familie, probabil ce puteam. Dar nici nu as fi comentat sustinand in pofida tuturor evidentelor ca nu e o metoda facila si profund "saritoare" de etape. As fi tacut din decenta, fara sa critic ceea ce nu cunosc, respectiv INM-ul Cat despre stagiu, parerea mea este ca cei mai multi candidati se tem de capacitate, un examen foarte serios, si nu de stagiu...dar poate e doar impresia mea, imi cer scuze daca gresesc. Dovediti-mi voi contrariul.

eu zic ca acest examen groaznic de capacitate este o etapa fireasca dupa cei 2 ani de studii... doar nu ai vrea sa stai 2 ani in bucuresti la "facultati" si pe urma sa pleci acasa...sunt niste bani investiti in oameni care trebuie sa comfirme, iar cei cu INM ul asta trebuie sa faceti, sunteti acolo sa invatati si nu sa va vaietati cat de mult e de citit si prin ce examene treceti...haideti cu totii sa ne apucam sa ne vaietam si sa scriem pe forumuri cat de greu e in mina, pe santier la 50 grade celsius, cat de greu e ca medic fara o dotare materiala corespunzatoare, ca profesor pe 8 milioane...da! foarte simplu, veti spune ca ei nu se compara cu voi! de fapt nimeni nu se compara cu voi.
daca esti profesionist si crezi in ceea ce faci, iti place ceea ce faci, discutiile de aici nu ar trebui sa existe.
Invatati pt voi, pt. ca asta v-ati dorit si nu pt. ca trebuie sa dati o lectie celor cu 5 ani vechime sau altor categorii profesionale.
Pana la urma este cineva care poate in momentul acesta sa-mi spuna daca se mai sustine examenul in magistratura pentru cei cu vec hime de peste 5 ani anul acesta?
Si eu sunt in vacanta in asteptarea unor decizii CSM. Asa ca daca imi permiteti imi dau si eu cu parerea.
In realitate, celor care ridica atat in slavi INM-ul in detrimentul examenului direct pe post, le este cam frica de examene si invatat. Cei asa greu in asta, sa stai 2 ani in Bucuresti pe banii parintilor si sa nu faci altceva decat sa inveti ?
In schimb, cei care nu-si permit un astfel de lux ( este si cazul meu) si care isi doresc sa ajunga magistrati fac vechimea necesara, care nu este nici asta usor, fac si alte sacrificii, mai ales cei cu familie si dau examen pe post.
Cine a facut mai mult efort pentru a-si indeplinii visul si cine este mai indreptatit sa ajunga magistrat este o chestie relativa, nu are nimeni cum sa o stie.
Eu nu am nimic impotriva sa se dea examene( capacitate sau altele) si la cei intrati cu 5 ani vechime. Chiar m-as bucura, m-ar obliga sa ma perfectionez continuu.
Personal, sustin ambele variante de intrare in magistratura pentru ca ambele variante au avantaje si dezavantaje. Despre cele bune ale judecatorilor care termina INM -ul s-a tot vorbit, despre lipsa lor de experienta, nu. Mie mi-e groaza cand am cauze la complet de stagiar. Stiu carte, motiveaza o somatie de plata pe 5 pagini, dar nu vad mai departe de atat, iar cand sunt cauze mai sensibile, unde trebuie sa vezi nuanta nu sunt in stare sau le este frica, iar pe lelea Floare si problemele ei chiar nu au cum sa o priceapa, cand ei vin de la club.
Eu nu inteleg de ce dumneata te bagi in vorba...ti-e teama de examenul de capacitate, sau ce?Macar cu oamenii astia care se chinuie sa intre in sistem am ceva in comun, stim ce inseamna niste examene serioase, o parte dintre ei au facut facultatile la zi, la stat, la timpul lor, viata a luat-o insa pe alt fagas dar acum trebuie sa se straduiasca sa reuseasca intr-o lume dominata de generatia "absolventilor internet". Ce crezi dumneata, ca unii sunt mai magistrati decat altii?Ca scrie pe fruntea mea ca eu sunt absolvent de inm sau pe a lor ca sunt intrati cu 5 ani?Nu scrie nimic.Pentru justitiabilii simplu, oamenii care isi cauta dreptatea, toti magistratii sunt egali si poarta roba aia neagra tocmai ca sa arate ca sunt egali. Si atunci de ce imaturitatea mea sau incompetenta unora dintre ei (nu sariti ca nu generalizez) sa se reflecte asupra intregului sistem?De ce sa sufere justitiabilii ca unii nu sunt suficienti de maturi in gandire(pentru ca exista si realitatea asta, eu o recunosc spre deosebire de candidatii la 5 ani care au printre randurile lor numai "ingeri") sau ca altii nu sunt suficient de bine pregatiti?Despre asta e vorba nea bogdanis, daca ai aplecarea sa pricepi asemenea argumente, nu despre "frustrari". Iar pentru stiinta dumitale, inm-ul nu e facultate, nu se repeta materia din scoala, daca asta ai impresia, dar de ce ma chinui eu oare sa iti explic tie asa ceva?Trebuie uniformizata atat recrutarea cat si pregatirea, despre asta e vorba in raportul UE, nu despre "frustari". Nimeni nu spune ca vechimea nu trebuie recunoscuta, dar nu trebuie absolutizata. Eventual sa nu mai dam niciun examen daca tot avem vechime nu?Operam precum asistentul medical in locul medicului, ca merge, nu?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)