avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
nicole_dani a scris:

libercugetator a scris:

@Ionutz

@nicole_dani

Lipsa de minte e valabila doar in cazul unor auditori de justitie, existand cumva, per a contrario, o prezumtie absoluta de inteligenta pentru candidatii cu 5 ani vechime?Altfel spus, daca sunt batran sunt in mod automat si destept, echilibrat si cunoscator de carte?Interesanta teorie...sincer

Poate nu ai citit atent sau poate nu ai inteles. Ideea de baza era sa nu generalizam, nici intr-un sens nici in altul. Nu toti cei care dau examen direct pe post sunt niste imbecili fara experienta(asa cum afirma aditanase - ma rog, el ne facea de tocilari) dupa cum nici printre cei care termina INM nu sunt numai destepti. Am cunoscut multi judecatori care au dat examen direct pe post si toti sunt oameni de o deosebita calitate profesionala si umana (in sens pozitiv).Si cum spuneam , eu am deja calitatea de magistrat definitiv. Asa ca am dat deja examenele pe care tu urmeaza sa le dai.

Nu stiu cine dintre noi doi a generalizat, stimata fosta colega. Eu n-am citit decat partea cand comparati INM-istii intre ei, nu si candidatii admisi cu 5 ani...dar poate n-am citit eu bine. Cat despre examenele pe care dvs deja le-ati dat, ma cam indoiesc, sincer. Ati dat cumva examen de admitere la INM test grila + rationament logic + interviu?Ati sustinut cumva peste 30 de examene pe parcursul a doi ani de INM?Sau aveti cumva la activ un "definitivat" desfasurat conform procedurii din Legea nr. 92/1992?Credeti ca acel examen va "legitimeaza" perpetuu pentru profesia de magistrat avand in vedere faptul ca de ceva vreme nu ati profesat?Ati sustinut la examenul de definitivat probe referitoare la jurisprudenta CEDO sau a CJUE, inclusa in subiectele de la probele orale? Daca stau bine sa ma gandesc, acelasi examen este sustinut si de catre consilierii asimilati magistratilor din MJ sau CSM/INM, si totusi atunci cand asemenea persoane parcurg INM-ul, nu li se echivaleaza rezultatul...desi au sustinut ACELASI examen. Va rog, veniti cu argumente pertinente, nu cu argumentului "efectului de halo".
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
libercugetator, utilizator
1. E bine ca ati facut memorii/petitii la CSM. Rezumati-va la ele.
Spune-mi si mie care e rostul certurilor pe forum? Ce rezolva cineva care intra si provoaca alti useri?
Nu cred cam am spus vreodata ca toti cei care au alta opinie decat mine sunt frustrati.
Exista multe moduri de ati exprima opinia sau de a contesta o alta opinie.
Poate ca tu o faci argumentat dar stim amandoi la fel de bine ca foarte multi intra aici doar ca sa provoace reactii. Faptul ca tu nu o faci nu inseamna ca nu se intampla.
2. Imi e greu sa caut acuma prin toate paginile/threadurile dar daca ai urmarit in general ceea ce spun (asa cum afirmi) poate ca ai vazut ca la un moment dat am spus ca nu doar ca mi se pare firesc ci ca imi doresc 6 luni de formare profesionala si examen de capacitate intrucat aceste cursuri/examene m-ar ajuta sa ma simt mai sigur pe mine. Niciodata nu m-am impotrivit acestor etape.
E o mica discutie cu statutul de stagiar pe perioada celor 6 luni.
Si uite ca sunt persoane care au fost in trecut 5 ani procurori apoi 10 ani avocati iar acum vor sa intre (unii chiar au intrat) din nou in magistratura. Ce faci cu ei? Elimini examenul direct pe post si ii faci auditori de justitie? Sau ii faci stagiari dupa ce in trecut au fost magistrati definitivi? Iti dai seama de absurdul situatie, nu?
Ca sa nu mai zic de nivelul castigului pt. ei in acele 6 luni.
Dar hai sa zicem ca oamenii accepta si fac sacrificii. Problema statutului ramane insa.
Pe mine nu ma deranjeaza absolut deloc sa fac 6 luni formare si sa dau examen de capacitate.

Nu ma deranjeaza nici macar statutul de stagiar pe perioada aia desi am 7 ani experienta in profesie juridica si crede-ma, nu e capatata la chioscul din colt.
Imi doresc sa devin magistrat si imi dau seama ca trebuie sa fac sacrificii.
Totusi 2 ani de INM departe de sotie si copii si pe o bursa infima devin o problema pt mine.
Una e sa faci sacrificiul asta 6 luni, alta e sa-l faci 2 ani.
Cu toate astea, sunt dispus sa fac INM-ul daca nu se organizeaza concurs in martie.
Imi doresc atat de mult sa devin magistrat incat sunt decis sa ma prezint la examenul de INM cu scopul de a intra (nu doar de antrenament, ca pana acum).
Iti spun sincer ca nu stiu ce se va intampla dupa aia, cum vom trai eu, sotia si cei 2 copii din bursa de auditor dar sunt decis sa fac asta.
Imi dau seama ca va fi un calvar, dar asta e.

P.S.Si mie mi se pare ca e nefireasca diferenta de "tratament" intre INM-isti si "cincinalisti". Dar atata vreme cat aceasta modalitate exista prefer sa fiu sincer cu mine insumi si cu ceilalti si sa o folosesc decat sa fiu ipocrit si sa pretind ca strugurii sunt acri (nu ma refer la tine)
.
P.P.S.
Cat despre mult contestata vechime in profesia juridica...
Orice om care are un dram de legatura cu realitatea pietei muncii stie ca angajeaza consilieri juridici doar institutiile publice sau companiile mari cu un rulaj semnificativ al afacerilor ceea ce presupune o reala complexitate si diversitate a muncii juristilor acelor companii.
Chiscurile, florariile sau pizzeriile nu or sa aiba niciodata juristi in schema :D
Dar pana la urma stereotipurile de genul "jurist la floraria din colt" dau adevarata masura a neputintei celui care (abu)zeaza de ele. Si ne ajuta sa ne "cunoastem" intre noi.

P.P.P.S. N-am vazut nicio parte din Harry Potter (spelling). Termenul de troll e folosit pe forumuri pt cei care intra in discutii "only to wind people up". Asa l-am aflat.
ContSters181736, utilizator
"troli"...parca alergau pe campiile Gondorului in stapanul inelelor. legat de cincinali (cei cu 5 ani vechime):D si INM-isti, nu vreau sa revin la ce s-a dezbatut pana acum dar am sa o fac... e vorba de frustarea celor de la INM , ma scuzati dar asta e :( .vin dintr un domeniu in care exista aceeasi diferenta: unii se chinuie pe bancile scolii si ajung mai apoi pe picior de egalitate cu cei care sar aceasta etapa aparent "obligatorie" - obligatorie mi se pare mie, dar nu este asa. Reflectand, imi dau seama ca era doar o frustrare de-a mea si a celor ca mine. Cei care acum sunt la INM , daca ar ar fi avut 5 ani vechime ce modalitate de adimitere ar fi preferat ? sunt convins ca tot INM-ul...
deocamadata astea sunt modalitatile de admitere in aceasta breasla. Sunt curios ce veti mai spune dupa ce vor uniformiza probele de examen si vor introduce stagiatura?
bogdanis a scris:

"troli"...parca alergau pe campiile Gondorului in stapanul inelelor. legat de cincinali (cei cu 5 ani vechime):D si INM-isti, nu vreau sa revin la ce s-a dezbatut pana acum dar am sa o fac... e vorba de frustarea celor de la INM , ma scuzati dar asta e :( .vin dintr un domeniu in care exista aceeasi diferenta: unii se chinuie pe bancile scolii si ajung mai apoi pe picior de egalitate cu cei care sar aceasta etapa aparent "obligatorie" - obligatorie mi se pare mie, dar nu este asa. Reflectand, imi dau seama ca era doar o frustrare de-a mea si a celor ca mine. Cei care acum sunt la INM , daca ar ar fi avut 5 ani vechime ce modalitate de adimitere ar fi preferat ? sunt convins ca tot INM-ul...
deocamadata astea sunt modalitatile de admitere in aceasta breasla. Sunt curios ce veti mai spune dupa ce vor uniformiza probele de examen si vor introduce stagiatura?

Nu stiu din ce domeniu vii dumneata, dar clar ca din INM nu, deci de ce comparam mere cu pere?Daca magistratii admisi cu 5 ani vechime vor sustine examen de capacitate, nu mai comenteaza nimeni nimic, te asigur boganis. E usor sa "banalizezi" argumentele unor oameni pe seama frustrarilor, extrem de usor. Nu stiu ce faceam daca as fi avut 5 ani vechime intr-o profesie juridica si familie, probabil ce puteam. Dar nici nu as fi comentat sustinand in pofida tuturor evidentelor ca nu e o metoda facila si profund "saritoare" de etape. As fi tacut din decenta, fara sa critic ceea ce nu cunosc, respectiv INM-ul Cat despre stagiu, parerea mea este ca cei mai multi candidati se tem de capacitate, un examen foarte serios, si nu de stagiu...dar poate e doar impresia mea, imi cer scuze daca gresesc. Dovediti-mi voi contrariul.
libercugetator, utilizator
Nu mai zicem nimic, ce sa zicem! Ne ducem la INM si le predam formatorilor ca am invatat destul pana acum cat sa le dam o lectie din cand in cand dupa care incingem un chef ca sa nu ne pice la examene! hi hi hi !:D
Ce crezi ca ei stiu tot? Ca doar nu o sa ne predea cum se scrie in condica de sedinte sau in registrul de executari penale sau unde sunt puse dosarele in arhiva....:D

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)