dani_karmy a scris:
Ce vi se pare asa aberant ca cei cu 5 ani vechime in justitie (exemplu grefieri cu studii superioare) sau din alte medii juridice (ex.consilieri juridici) sa dea examen direct pentru magistrat..fara I.N.M.?
Unul care doar ce a terminat facultatea se poate pune pe picior de egalitate cu experienta in plan practic?
Argumentul grefierului care invata stand in sala de-a dreapta judecatorului e la fel de corect precum cel referitor la asistentul medical care sta langa medicul chirurg in timpul operatiei si observa, chiar participa, la toate miscarile acestuia...Ce-ar fi sa dam voie asistentului medical sa "taie" oameni fara rezidentiat, doar pe baza argumentului ca a stat in sala si a vazut de-aproape (chiar intim) ce face medicul...hai sa nu confundam lucrurile si sa nu coboram discutia in ridicol.
Cat despre tanarul absovent (cam 25 % din totalul inm-istilor ATAT!, restul avand o forma sau alta de vechime) si "cincinalistul", n-avem cum sa ii comparam in ipoteza in care acestia ar sustine examenul direct pe post...dar, din cate stiu eu, parca tinerii absolventi nu se pot inscrie la examenul organizat cf art. 33, nu?
Stiti ce face inm-ul in cei doi ani?Compenseaza cei 5 ani de vechime ai vostri (ca sa nu zic ca ii intrece cu mult la nivel de pregatire, pentru a nu va trezi comentariile acide, de care chiar nu am chef si timp acum). Deci, dupa 2 ani de INM + 1an stagiu (ca judecator de scaun, nu "asistent"), un fost absolvent devine cel putin la fel de compentent (daca nu chiar mai bun) decat un grefier cu studii superioare cu 5 ani vechime...Daca pe primul il punem sa dea examen de capacitate (sa-i testam capacitatile), pe cel din urma de ce nu-l testam la ceea ce a invat in practica de magistrat (nu de jurist/avocat)?Pentru ca aplicam principiul asistentului devenit medic?