avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Ce vi se pare asa aberant ca cei cu 5 ani vechime in justitie (exemplu grefieri cu studii superioare) sau din alte medii juridice (ex.consilieri juridici) sa dea examen direct pentru magistrat..fara I.N.M.?
Unul care doar ce a terminat facultatea se poate pune pe picior de egalitate cu unul cu studii superioare de drept, dar si cu experienta in plan practic?
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
dani_karmy, utilizator
Apropo! Dupa intrarea in vigoare a codurilor noi toata lumea este la fel! Adica trebuie sa citeasca! Si cine oare, cine oare se apuca de invatat??? Magistratii in primul rand si noi cei care aspiram la profesia de magistrat! Studentii vor invata ca nu au incotro, profesorii lor la fel, avocatii silitori de asemeni, aproximez cam 50% din licentiatii in drept vor pune mana pe carte(daca nu cumva exagerez cu procentul). Cine a invatat pana cum va invata si mai departe! Vom da examene noi cu noi, de unde altii? Examinatorii vor sti sau nu sa vezi distractie! :D
dani_karmy a scris:

Ce vi se pare asa aberant ca cei cu 5 ani vechime in justitie (exemplu grefieri cu studii superioare) sau din alte medii juridice (ex.consilieri juridici) sa dea examen direct pentru magistrat..fara I.N.M.?
Unul care doar ce a terminat facultatea se poate pune pe picior de egalitate cu experienta in plan practic?

Argumentul grefierului care invata stand in sala de-a dreapta judecatorului e la fel de corect precum cel referitor la asistentul medical care sta langa medicul chirurg in timpul operatiei si observa, chiar participa, la toate miscarile acestuia...Ce-ar fi sa dam voie asistentului medical sa "taie" oameni fara rezidentiat, doar pe baza argumentului ca a stat in sala si a vazut de-aproape (chiar intim) ce face medicul...hai sa nu confundam lucrurile si sa nu coboram discutia in ridicol.

Cat despre tanarul absovent (cam 25 % din totalul inm-istilor ATAT!, restul avand o forma sau alta de vechime) si "cincinalistul", n-avem cum sa ii comparam in ipoteza in care acestia ar sustine examenul direct pe post...dar, din cate stiu eu, parca tinerii absolventi nu se pot inscrie la examenul organizat cf art. 33, nu?

Stiti ce face inm-ul in cei doi ani?Compenseaza cei 5 ani de vechime ai vostri (ca sa nu zic ca ii intrece cu mult la nivel de pregatire, pentru a nu va trezi comentariile acide, de care chiar nu am chef si timp acum). Deci, dupa 2 ani de INM + 1an stagiu (ca judecator de scaun, nu "asistent"), un fost absolvent devine cel putin la fel de compentent (daca nu chiar mai bun) decat un grefier cu studii superioare cu 5 ani vechime...Daca pe primul il punem sa dea examen de capacitate (sa-i testam capacitatile), pe cel din urma de ce nu-l testam la ceea ce a invat in practica de magistrat (nu de jurist/avocat)?Pentru ca aplicam principiul asistentului devenit medic?
mai terminati mai fratilor cu experienta lu peste prajit....avocatii au experienta smecheriilor si a chichitelor,a hibelor strecurate in lege....apara pe oricine contra cost....e incomparabila profesia de avocat cu cea de magistrat,e alta meserie,ce naiba....recunoasteti clar si direct ca nu va place gandul ca mai stati 2 ani prin capitala,pe 12 milioane si 1000 de probleme financiare in familie si societate.....jos examenul direct pe post,sus inm ul,calea normala de acces in magistratura!
Aoleo! Parca suntem la miting! Aditanase fii linistit ca noi nu avem nici o putere sa schimbam legile aici pe forum!
Apropo pot sa vin cu catelul la INM? Nu de alta dar nu vreau sa savarsesc vre-o infractiune la legea animalelor! Este deparazitat si nu are purici!
Iar eu sunt o avocata batrana si urata care are o dorinta si vrea sa se faca judecatoare! Nu pot sa inchid ochii asa fara sa-mi vad visul implinit!
Cantina este?:D Mancare de dieta pentru mine!
Ma astept sa ma iei in balon dupa cele scrise fiindca cred ca tu ai uitat sa zambesti!:D:hammer:

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)