Buna ziua!Am mai postat aici despre impozitul platit pe un teren intravilan vandut in luna februarie.Mai am 2 intrebari:
1.trebuie sa platesc si Tva pentru acel teren?
2.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana fizica, pentru achizitionarea unui apartament intr-un bloc ce se va finaliza in noiembrie 2008.In acest precontract este stipulata suma finala.Nu este precizat nimic de eventuale mariri, plati tva, etc.Singura mentiune este ca in cazul renuntarii la precontract eu pierd avansul, iar vanzatorul imi plateste dublu avansul.In aceste conditii se va plati tva?
Scuze ca sunt suspicioasa, dar pe cine am intrebat, a avut o cu totul alta opinie.Care e adevarul? depilda, stiam ca se plateste TVA lal toata suma.Acum aflu ca doar la ce a mai ramas, adica la avans.Pe cine sa inteleg?
Si o alta intrebare-am inteles ca daca o firma cumpara un apartament de la o persoana fizica (care are activitate continua, profit mai mare de 35oo0 de euro) nu mai platesc TVA?Se poate si in cazul unei societati ? Sotul meu are un cabinet individual (transporturi)si nu stiu daca se aplica aceeasi lege. Nu este firma.
"Deci platesti TVA pt diferenta intre avansul platit si suma finala." Astati scris dvs. DEci , aprtamentul costa 60000 euro +TVA=72000. Am dat vreo 15000.Deci TVA se plateste la ce suma?
Si la cealalta intrebare? cu firma?
VA multumesc