avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CINE ESTE SCUTIT DE ASIGURAREA LOCUINTEI ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CINE ESTE SCUTIT DE ASIGURAREA LOCUINTEI ?

INTREBARE ?
Cine este scutit de aceasta lege ? Cumva ?=D>- Veteranii de razboi revolutionarii si persoanele cu handicap
Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor
:-/
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:29, 21 Decembrie 2010
In completare : sunt scutiti de la intocmirea polite obligatorii cei care traiesc din ajutor social pt care vor plati primariile dar numai pt un procent din totalul celor alocati si in functie de bugetele locale precum si cei care locuiesc in cladirile cu bulina dar numai pana la reabilitarea lor
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Am observat ca sunteti talentat in aceasta materie dar nu am inteles daca ma contraziceti sau nu.

Nu ma supar daca ma contraziceti, dar nu cred ca legea ma contrazice.

Buna tare asta. A devenit noul scop al meu in viata: sa reusesc sa port discutii din care interlocutorul sa nu isi dea seama daca il contrazic sau nu.

In concluzie: ce se intampla cu locuintele cu mai multi prorietari, cele care au situatia juridica neclara inca sau cele care abia se mai tin "pe picioare" sau mai bine zis s-au cam facut una cu terenul prin neglijenta proprietarilor, desi nu au bulina rosie sau nu se afla in zona inundabila?
Pentru astfel de locuinte o asigurare de calamitati naturale ar fi in favoarea proprietarilor pentru ca daca nu se face efectiv o expertiza a imobilului...........societatile de asigurare sunt bune de plata si la un cutremur de 2 grade. Am dreptate?
cei care au locuinta cumparata prin banca mai platesc asigurarea obligatorie? din cate stiu am asigurare inclusa in rata, deci?
Sa avem putintica rabdare.Legea schioapa tocmai a primit un picior de lemn!=D>
Promulgata de presedinte, trebuie sa apara in M.O. ,fiind o modificare legata de anularea obligatiei pentru posesorii de polite facultative.
N.B. Nu confundati politele cerute de banca cu obligatia legala.In contractul de credit, asigurarea gajului este numai o conditie de acordare, pana achitati creditul.Polita de Asigurare impotriva Dezastrelor naturale, este o obligatie instituita printr-o lege, fiind perpetua .
Legea pare sa dobandeasca logica pe care incercam sa o expun...
Chiar si cu un picior de lemn poate sa mearga mai bine decat fara un picior de lemn si fara carja...:)
Poate sa sara si pe un picior dar ar obosi repede.
Nu credeti...?:rolleyes:

Pe de alta parte, se mai poate considera ca...modificarea este un fel de clarificare precum se dau normele de aplicare...:confused: cand...legea nu este tocmai clara...
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie pt locuinte mai e necesara daca exista asigurare facultativa? adela05 adela05 Cum a ramas cu obligatia incheierii unei asigurari obligatorii pentru locuinta? Daca am deja o sigurare facultativa, mai este necesar sa inchei si asigurarea ... (vezi toată discuția)
Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)