avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Revocare administrator SRL sau cesionare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Revocare administrator SRL sau cesionare parti sociale

Buna seara,

Sunt insarcinata in 18 saptamani si pe langa faptul ca sunt angajata cu carte de munca la o firma de ani buni, mai sunt si asociata intr-un SRL (nu unic) si administrator.
ca s apot beneficia de indemnizatie crestere copil, mi s-a spus de la ATPS sa renunt la functia de administrator si m-am gandiot ca am doua variante:
1.sa fiu revocata din aceasta functie
2. sa cesionez partile mele sociale celuilat asociat

In ambele cazuri am nevoie de hot AGA si de act constitutiv actualizat (trebuie sa fac si schimbarea de nume in urma casatoriei).

Se publica vreunul din documente in monitorul oficial? Cat dureaza asta sau, mai bine, spuneti-mi, va rog, cat dureaza aceasta procedura si cand ma pot considera scoasa din functia de administrator sau , dupa caz, din societate.

Nu as vrea ac atunci cand depun dosarul pentru CIC sa fiu verificata si sa nu apar scoasa, desi actele intentionez sa le depun in maxim o luna'

Multumesc

Stiam ca va costa mult in cazul in care si redactarea o fac contra cost.
In cazul in care cineva ma ajuta cu redactarea documentelor, tot atat de mult costa?

Stie cineva care sunt de fapt aceste taxe de registru?
Mi se pare aberant sa dai 700ron numai schimbi numele si sa fi revocat dintr-o functie (exceptand cesiunea). Va refereati cumva la taxe cu totul?


Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
Valentina_D, utilizator
aprox 600 lei reprezinta taxele la ORC pentru cesiune parti sociale + schimbare adm
aprox 500 lei taxe ORC schimbare adm
In cazul in care cineva ma ajuta cu redactarea documentelor, tot atat de mult costa?

in cazul acesta se mai adauga si onorariul prestatorului
multumesc mult

Am incercat sa intru pe situl ORC sa vad din ce se compun aceste taxe, dar nu am reusit sa imi dau seama, poate imi puteti spune dumneavoastra, pentru ca mi se pare mult

Stiu ca acum un an am intrebat la ORC cam cat ar costa si mi-au spus ca, cu tot cu redactare aproximativ 500 ron
Nu vreau sa intelegeti ca nu am incredere in ce imi spuneti, din contra, doar as vrea sa stiu de ce sunt asa mari si care sunt

Cu tot cu redactare imi puteti spune la cat se ajunge?

Si dintr-un raspuns anterior, sa inteleg ca eu nu pot demisiona din functia de administrator? Suntem 2 asociati cu drepturi egale, amandoi si administratori. Nu inteleg de ce nu pot demisiona si trebuie sa fiu neaparat revocata


Multumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
Valentina_D, utilizator

M-ar ajuta mult un raspuns, daca se poate

In actul constitutiv al SRL-ului se specifica:

"Pentru activitatea prestata, administratorii si reprezentantii sunt remunerati cu sume ce se vor stabili de comun acord si care se vor plati lunar".

Cu toate acestea, nici eu si nici celalalt administrator nu am incasat nici un leu si nu s-a stabilit nici o suma in urma presatrii acestei functii
Pot declara pe proprie raspundere ca nu am avut nici un fel de venit? Mentionez ca aceasta declaratie imi va fi necesara la depunerea actelor pentru indemnizatie concediu crestere copil


Multumesc,
Valentina D
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
Valentina_D, utilizator
adrian stoica a scris:

...
Administratorul unei SC este numit si revocat de catre AGA in conformitate cu prevederile legii 31/1990
In baza carei prevederi legale poate sa isi dea demisia ???



In baza carei legi poate fi obligata o persoana sa indeplineasca o functie?
O persoana nu poate fi obligata sa indeplineasca o functie.
Chiar daca este numit de AGA, cel desemnat trebuie intai sa accepte indeplinirea functiei.
Iar daca accepta, administratorul este angajat pe baza unui contract, iar acest contract are obligatoriu si conditiile de incetare a contractului. Contractul intre parti are litera de lege pentru acestea. Aceasta este prevederea legala.
Oricine poate rezilia contractul: si firma si asociatul. Conditiile de reziliere sau urmarile rezilierii este alta problema.
O clauza care nu i-ar permite administratorului sa rezilieze contractul este abuziva si nula.

D-le Stoica pai atunci vine orice firma cu hotararea AGA si va numeste pe d-voastra administrator impotriva vointei d-voastra. Si nu aveti ce face. Iar contractul nu va da dreptul sa reziliati niciodata. Si vi se va atrage si raspunderea civila daca nu va indepliniti obligatiile ce le aveti.
Presupun ca veti jubila.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
kappauser, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)
Administratorul daca vrea sa iasa din firma iubestedariarta iubestedariarta administratorul daca vrea sa iasa din firma ce demersuri trebuie sa faca? (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)