adrian stoica a scris:
Desi faceti o multime de comentarii pe acest formum in calitate de "utilizator" nu va sustineti afirmatiile pe prevederi legale ...
V-am intrebat cu diplomatie care sunt prevederile legale pt ca un administrator sa isi dea demisia - si nu ati raspuns
Raspunsul este simplu - nu se poate - nu exista in legea 31/1990 prevederi referitoare la demisia administratorului
...
@adrian stoica
Raspunsul vi l-am dat mai sus si il repet inca odata.
Nu este necesara mentionarea demisiei in L 31/90, pentru ca nu are de a face cu contractul de societate.
Indeplinirea unei functii se face pe baza unui altfel de contract. Este un contract de mandatare, unde mandantul este AGA iar mandatarul este persoana care reprezinta mandantul adica administratorul.
Conform codului civil art.1556 “Renuntarea mandatarului la mandat”
Mandatarul poate renunta la mandat, notificind mandantului renuntarea sa.
In asa caz mandatarul ramine catre mandant raspunzator de daune, daca renuntarea sa le casuneaza, afara numai cind el se afla in neputinta de a-si continua mandatul fara o dauna insemnata.
Si aruncati o privire pe link-ul urmator:
www.avocatnet.ro/content/for...
Si mai aruncati o privire pe acest forum, sa vedeti si parerile altor persoane competente.
Oi fi eu “utilizator” care poate nu are cunostiinta de toata legislatia, dar ma astept ca o "persoana competenta" sa cunoasca legea mai bine sau cel putin sa stie unde si ce sa caute, si nu sa faca singur afirmatii care nu pot fi sustinute.
@ valentina
In cazul in care d-voastra nu aveti venituri nu aveti cum sa dovediti ca nu aveti.
De aceea dati in general declaratia pe proprie raspundere, pentru orice fapt pentru care nu se poate proba altfel.
Este obligatia celeilalte parti sa dovedeasca ca aveti venituri, pentru a va putea trage la raspundere. Si daca poate atunci aveti probleme.