avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare magazin haine firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare magazin haine firma

sunt interesata sa cumpar haine de firma din diferite tari si sa mi infiintez magazin in romania.De exemplu haine de la Diesel,Kelvin Klein,Zara,H&M,Miss Sixty si alte branduri celebre.ideea e ca le pot lua la preturi mai mici,pot avea acte sa dovedesc provenienta.Mentionez ca detin S.C.Are cineva idee ce alte autorizatii imi sunt necesare si ce probleme as putea intampina.Am nevoie de acordul marilor branduri pt a le vinde marfa la mine in magazin?
Cel mai recent răspuns: mimi7736 , utilizator 21:53, 30 Ianuarie 2018
Ati inteles gresit! Nu trebuie sa dati copy paste la toata legea, daca nu exista un singur articol in sustinerea a ceea ce spuneti. Produsele din comert nu sunt protejate de marca aplicata pe ele!

Uitati ce spune Art. 38

Art. 38
(1) Dreptul asupra marcii se epuizeaza, iar titularul nu poate interzice altor persoane folosirea acesteia pentru produse care au fost puse in comert in Uniunea Europeana si in Spatiul Economic European sub aceasta marca de titularul insusi sau cu consimtamantul sau.

Si Art. 39

Art. 39
(1) Titularul marcii nu poate cere sa se interzica unui tert sa foloseasca in activitatea sa comerciala:
...
b) indicatii care se refera la specia, calitatea, destinatia, valoarea, originea geografica, perioada de fabricatie a produsului sau perioada prestarii serviciului sub marca, precum si la orice alte caracteristici ale acestora;
c) marca, daca aceasta este necesara pentru a indica destinatia produsului sau a serviciului, in special pentru accesorii sau piese detasabile.

Nu e interzis a re-vinde produse Adidas din comert. Comertul este liber in aceasta tara si se desfasoara conform Codului Civil si celorlalte legi aplicabile.

Noi trebuie sa prezentam legislatia in vigoare, nu sa aruncam in user cu citate fara legatura.
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
eumarian, utilizator
deci intr un final nu am nevoie de nimic,nici o autorizatie speciala,e ca si cum as cumpara haine de la turci si le as vinde??
popescuadrianacatalina a scris:

deci intr un final nu am nevoie de nimic,nici o autorizatie speciala,e ca si cum as cumpara haine de la turci si le as vinde??

eu ,sincer ,ma indoiesc intrebati pe cei de la garda financiara:))
Vreti sa imi spuneti ca baietii astia au acordul tututor marcilor pentru a publica logo-urile pe siteul lor? [ link extern ]
:D
raspunsurile date de iubiredaerta sunt eronate.

O societate romaneasca poate achizitiona imbracaminte de la orice alta societate/persoana fizica si le poate comercializa liber pe piata romaneasca. Nu trebuie aprobare de la detinatorul de marca. Protectia marcii nu inseamna restrictia la vanzare a produsului.

Este irelevant daca sunt produse de Dolce & Gabana, Christian Louboutin sau Adidas ori Adesgo (daca mai exista).

Bineinteles, produsele trebuie sa respecte conditiile legale: sa fie adaugata traducerea etichetei si in limba romana, produsele SA NU FIE CONTRAFACUTE si sa se respecte legislatia fiscala (plata TVA, facturi de la furnizori, plata impozite, etc.)

NU EXISTA nicio norma care sa impiedice vanzarea/revanzarea produselor.

Legea concurentei interzice contractele de exclusivitate intre producatori si alte firme, pe verticala sau orizontala.

Nu discutam aici de piata neagra, falsuri chinezesti sau marfa fara acte, etc.
Discutam de produse originale vandute prin magazine cu amanuntul.

Oricine poate infiinta un butic in care sa vanda orice produs de firma, original si legal.

Nimeni nu ii poate face nimic, ba din contra, orice ingerinta in libera concurenta se lasa cu amenzi uriase de la Consiliul Concurentei.

Deci ai nevoie doar de autorizatiile simple de la Registrul Comertului.

Marca nu are nicio legatura cu distribuirea marfii. Bineinteles, nu ai voie sa scrii pe pereti "Adidas, Nike sau alte firme" decat cu aprobarea firmelor.
Trebuie sa folosesti denumirea firmei tale: "Cocosul rosu", "Vulturul de mare", etc.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Magazin online vanzarea hainelor de firma, branduri cunoscute Dragan94 Dragan94 Buna ziua am tot cautat pe net si pe acest forum si nu am gasit nimic concrect nici da nici nu. Deci doresc sa imi deschid un magazin online de haine in care ... (vezi toată discuția)
Consultatie referitoare la vanzare produse de marca online Sorin_AB Sorin_AB Care sunt cerintele legale pentru a putea vinde, online, in Romania, diverse branduri de renume (de ex: Adidas, Puma, Everlast, Nike, Lonsdale, Lee Cooper, New ... (vezi toată discuția)
Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)