avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni).
Daca amandoi parintii urmaresc numai interesul copilului nu vad ce probleme o sa aveti.


eoret a scris:

Aveti dreptate in ceea ce spuneti dar eu vreau sa stiu daca legal se poate da custodie comuna pentru ca din pacate viata iti ofera surprize neplacute iar unii oameni pot lua decizii cara sa afecteze buna crestere a unui copil , daca legea le da acest drept.
Legal nu, in sensul ca nu va fi admisa de o instanta romana o asemenea actiune avand ca obict custodia comuna.Deci, actiunea va fi respinsa ca neintemeiata de instanta.

Legea nu sanctioneaza a atare atitudine atata vreme cat copilul este fericit.Deci, nu este ilegal.
Instantele nu pot acorda custodie comuna pt ca nu au cadru legislativ adecvat.
Exista cazuri in care nici macar nu exista hotarari judecatoresti si parintii se inteleg pe cale amiabila.
Nimeni nu deschide o judecata decat daca exista probleme intre parinti ( spre ex : opinii si interese diferite )

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
puneti-va de acord asupra unui program nestresant pt. copil, astfel incat acesta sa-si petreaca timpul cand cu un parinte, cand cu celalalt. planificati o vacanta a copilului sa fie petrecuta cu un parinte, o alta vacanta cu celalat. de asemenea puteti avea si o zi- doua pe luna, cand minorul sa iasa la plimbare cu amandoi parintii. atat mama cat si tata, trebuie sa inteleaga faptul ca, cu un minor totusi nu poti juca fotbal, adica sa-l duci dintr-o parte in alta. e foarte important acest aspect, pt. dezvoltarea psihica a copilului. copilul trebuie sa vada o (aparenta) armonie intre parinti! stiu eu bine ce zic

daca nu va intelegeti asupra programului de vizitare, apelati la instanta!




www.mira.forumotion.com
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
Interesul amandorura este sa nu sufere copilul datorita schimbarilor ce intervin in viata lui datorita divortului parintilor.Bineinteles ca nu este o minge de fotbal si vom lua decizii in ceea ce priveste modul de viata, locul unde va sta in functie de ceea ce ne tranmite copilul. Dar custodia fiind incredintata unui parinte, acesta poate lua decizii egoiste in ceea ce priveste domiciliul si chiar tara in care sa locuiasca, celalalt parinte fiind obligat sa accepte aceste decizii chiar daca nu fac bine minorului. Si atunci din punct de vedere legal cum poate tatal sa se asigure (in afara de obtinerea custodiei) ca poate lua decizii in ceea ce priveste locul ( nu modul) de crestere si educare a copilului ?
Aici este problema daca lega se respecta principiul ca parintii sunt egali in drepturi normal ar fi sa fie egali si in fata legii sa decida si asupra copilului lor si sa asigure in ce priveste locul (modul ) de crestere si educarea copilului cum bine spui (in afara de obtinerea copilului ).Dar din pacate dupa legea aplicata in Romania odata ce mama are custodia poate stabili si locul unde doreste ea sa creasca copilul chiar si in HONG KONG ca asa vrea numai ea , decide numai ea ca si cum copilul ar fi numai al ei .!!!! Legea prevede ca amindoi au aceleasi obligatii de crestere si educare a minorului dar odata sosita in strainatate nu numai ca copilul creste in alta cultura religie limba dar nu mai poti nici sa-l vezi numai in fericitul caz ca mamica iti v-a permite si daca copilul tau v-a mai v-a mai intelege l romana Altfel spus legea-ti dreptul sa-ti vizitezi copilul ca exemplu in Hong Kong dar nu te intreaba daca ai bani sau sa te intrebe daca cunosti limba chineza sa te poti intelege cu fiul tau crescut aici ca asa are dreptul sa decida mama si atunci intreb unde se mai reflecta principiul interesului major al copilului ???;) Si mai intreb :Locul romanilor nu este in Romania?? sau ne facem toti capsunari !!!! si ne ducem si copii sa-i facem capsunarii dupa interesele unor mamici si cu binecuvintarea inteleptului legiuitor roman !! De aceia eu sustin ca o solutie mai buna este CUSTODIA COMUNA ca lege ce azi se aplic asa cum s-a mentionat pe said in Franta, Belgia Referitor la mamici cu tot respectul pentru ele cred ca majoritatea din ele chia fara justitie au intelepciunea ,stiu sa se comporte ca adevarate mame cu copii lor chiar fara justitie si stiu respecte si pe tatici chiar daca i-au indepartat din viata lor .

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui dv mircea dv mircea avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme ... (vezi toată discuția)
Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)