avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinul ma inunda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinul ma inunda

buna seara!
la prima vedere nu pare o problema asa grava, dar in realitate este chiar teribila. vecinul de la etajul superior imi inunda tavanul de la baie de aproape 3 ani (are o problema la sistemul de evacuare al cazii) si refuza reparatia daunei, mai rau are chiar o atitudine ostila si este imposibil de discutat cu el. am luat legatura cu administratorul blocului insa acesta si-a declinat competenta motivand ca vecinul in cauza refuza reparatia si nici administratorul nu se poate intelege cu el. As vrea sa stiu cum pot sa-l oblig sa faca reparatia , dar fara a recurge la instanta. am discutat cu o societate de asigurari si mi-au spus ca ma pot despagubi pt paguba produsa dar nu pot sa-l oblige pe el sa repare adevarata cauza a inundatiei.
cui ma pot adresa , in ce masura asociatia de propietarii trebuie sa-mi apere drepturile.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:57, 7 Mai 2008
Cine a zis ceea ce ziceti dvs?
S-a spus de daune cominatorii in mod corect, de daune in mod corect.
Cine a zis de dare in judecata pt reparerea tevii?:-/
Si omul vrea sa incerce cu inspectorul, asa cum a spus, ceea ce iar e corect.Poate sa incerce.
Daca insa inspectorul nu intra in casa la vecinul de sus nu are ce sa constate.Aici e problema.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu inteleg mesajul de mai sus...
Si n-am auzit in viata mea ca statul sa castige ceva (fie ele si daune cominatorii) in urma neintelegerilor mele cu vecinul. :))Si cine o sa-l execute? Ca statul nici nu stie ca a castigat... :hm:

De acord cu solutia Myrei... notificare, apoi judecata: obligatia de a face. daca el nu-si repara in termen acordat de instanta, se poate cere si sa fac eu (adica autorul topicului) pe banii lui. Si da, executorul poate intra in acest caz cu echipa de muncitori la el in casa... :P
Nu ati auzit dar asa stau lucrurile.
Cat despre echipa de muncitori vedeti ce scrie deasupra mea ( avoki).Asta inseamna ce exista probleme.S i asa este, nu e simpla treaba.

avocat Claudiu Lascoschi
Daunele cominatorii se cer atunci cand o parte are nevoie ca partea adversa sa faca un anumit lucru intr-o perioada cat mai scurta de timp. Ele se acorda sau se contracteaza cand partile au o obligatie de a face, pana la indeplinirea ei de catre partea debitoare.
Cum sa ia statul daunele cerute de mine, pentru care EU platesc taxa de timbru si avocati? :O Cum sa ia statul sau altcineva daunele respective, cand eu ca sa le cer trebuie sa demonstrez un prejudiciu pentru intarzierea executarii obligatiei?...
Dumnezeule mare, statul nici nu stie de dosarele mele, cine verifica daca s-au acordat daune intr-un dosar sau altul? Cum executa statul o hotarare in care nu e parte, deci care nu ii e opozabila?...

#-o
Daca eu cer daune cominatorii si instanta imi admite actiunea paratul va fi obligat la plata de daune cominatorii catre stat.
Nici mie nu imi place ca ia statul banii dar ce pot sa fac.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie balcon Apollo_ro Apollo_ro Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti, la etajul 4/8. Balconul meu (e vorba de balcon exterior) este inchis cu tamplarie aluminiu si geam termopan, ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)
Hotarare pata de apa Jancker Jancker Dragul vicinu meu are o pată de apă pe perete, dupa cateva luni a fost o judecată si decizie de la judecator spune așa: Obliga parata la efectuarea ... (vezi toată discuția)