avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinul ma inunda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinul ma inunda

buna seara!
la prima vedere nu pare o problema asa grava, dar in realitate este chiar teribila. vecinul de la etajul superior imi inunda tavanul de la baie de aproape 3 ani (are o problema la sistemul de evacuare al cazii) si refuza reparatia daunei, mai rau are chiar o atitudine ostila si este imposibil de discutat cu el. am luat legatura cu administratorul blocului insa acesta si-a declinat competenta motivand ca vecinul in cauza refuza reparatia si nici administratorul nu se poate intelege cu el. As vrea sa stiu cum pot sa-l oblig sa faca reparatia , dar fara a recurge la instanta. am discutat cu o societate de asigurari si mi-au spus ca ma pot despagubi pt paguba produsa dar nu pot sa-l oblige pe el sa repare adevarata cauza a inundatiei.
cui ma pot adresa , in ce masura asociatia de propietarii trebuie sa-mi apere drepturile.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:57, 7 Mai 2008
Vezi art. 580 indice 3. Ceea ce spui tu e o amenda civila ce se poate aplica debitorului obligatiei de a face, amenda care nu are legatura cu daunele cominatorii.
Este o amenda cominatorie ceea ce spui tu...
Sunt si decizii ale Inaltei Curti parca ce transeaza daca se pot acorda daune cominatorii creditorului obligatiei de a face, desi se face aplicarea amenzii cominatorii, raportat la teza din ulin. ultim al art. mentionat.
Amenda despre care vorbesti are alta natura juridica, ea se executa prin alta modalitate etc.
Nu exista legatura intre daunele cominatorii care s eplatesc creditorului si amenda cominatorie care se plateste statului.
Ma refer la daunele cominatorii care le achita statului si nu reclamantului.
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ei bine, nu exista daunele despre care vorbesti tu, imi pare rau pentru stat.

Dar... poti insista cu un cadru legal.
Din cate retin eu este vorba de daune cominatorii sub forma unei amenzi, daca vrei asa, si nu este gresit spus, care sunt platite de parat pt fiecare zi de intarziere.Acesti bani ii ia insa statul, nu reclamantul.
Amenda este amenda si daunele sunt daune. Se platesc diferit, sunt acte normative diferite care le guverneaza si au natura juridica diferita...
Dar... din cate retin eu nu astfel se arata cadrul legal al unui lucru pe care il sustine un avocat.

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie balcon Apollo_ro Apollo_ro Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti, la etajul 4/8. Balconul meu (e vorba de balcon exterior) este inchis cu tamplarie aluminiu si geam termopan, ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)
Hotarare pata de apa Jancker Jancker Dragul vicinu meu are o pată de apă pe perete, dupa cateva luni a fost o judecată si decizie de la judecator spune așa: Obliga parata la efectuarea ... (vezi toată discuția)