avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinul ma inunda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinul ma inunda

buna seara!
la prima vedere nu pare o problema asa grava, dar in realitate este chiar teribila. vecinul de la etajul superior imi inunda tavanul de la baie de aproape 3 ani (are o problema la sistemul de evacuare al cazii) si refuza reparatia daunei, mai rau are chiar o atitudine ostila si este imposibil de discutat cu el. am luat legatura cu administratorul blocului insa acesta si-a declinat competenta motivand ca vecinul in cauza refuza reparatia si nici administratorul nu se poate intelege cu el. As vrea sa stiu cum pot sa-l oblig sa faca reparatia , dar fara a recurge la instanta. am discutat cu o societate de asigurari si mi-au spus ca ma pot despagubi pt paguba produsa dar nu pot sa-l oblige pe el sa repare adevarata cauza a inundatiei.
cui ma pot adresa , in ce masura asociatia de propietarii trebuie sa-mi apere drepturile.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:57, 7 Mai 2008
Si eu am o problema asemanatoare: stau la etajul 1, vecinul de la 3 si-a facut reparatii in baie de curand, iar la mine de o saptamana curge pe peretele cu coloana principala. Am fost la vecinul de la 2 si din cate se pare la el nu curge. Vecinul de la 3, cel care a facut reparatii de curand a zis ca de la el nu curge si mi-a inchis usa in nas. La mine inundatia e destul de grava si mereu se aude cum pica in nisa. Eu cred ca la vecinul de la 2 nu curge pentru ca de la etajul 3 se prelinge pana la mine la etajul 1 iar apoi deviata de ceva picatura bate la mine in perete (sau ceva de genul asta). Ce pot face daca nu pare sa intereseze pe nimeni aceasta situatie?
In primul rand luati legatura cu administratorul.
Este in atributia sa rezolvarea problemei.
I-as notifica, as chema un instalator sa-mi zica daca e de la mine, apoi i-as da in judecata....
Poate as incerca o ordonanta presedintiala in care sa cer masuri urgente, ca mi se strica toata casa!
Si as cere daune ca am stat intr-un mediu insalubru...

Astea sunt in principiu, numai dupa o analiza faptica a situatiei se va lua o decizie, macar insa notificati-i!
Am si eu o problema asemanatoare; am cumparat un apartament si de cand ne-am mutat, de cca 1 luna, in fiecare seara vecinii ne uda tavanul de la baie in multe locuri si acum s-a extins si pe hol; am fost sa vad ce se intampla si am vorbit si cu fostul proprietar; se pare ca nu e de vina o teava, ci faptul ca ei au pe jos in baie un ciment vesnic ud, cu baltoace peste tot si apa se infiltreaza la mine pe unde poate; cu firma de asigurari nu am rezolvat, deoarece ei imi dau o suma sa refac tavanul, lucru pe care nu il pot face deoarece e mereu ud si problema nu se rezolva; presedintele de asociatie a fost anuntat sa se duca cu un instalator, dar ei nu deschid usa si nici nu cred ca asta e problema; ei neaga ca sunt de vina.
Ce imi mai ramane de facut? Prin intermediul cui le pot face o notificare? Ei nu sunt proprietari, ci un batran, probabil bunicul unuia din locatari, care nici nu prea sta pe aici. Notific proprietarul? M-ar putea ajuta o somatie prin intermediul unui executor judecatoresc?
Va multumesc pentru ajutor.
Trebuie notificat şi chiriaşul şi proprietarul! Pentru mai multă siguranţă.:)
Somaţia de care vorbiţi, nu este practic o somaţia ci o notificare pe care o poate face şi un avocat.
Dacă pe cale amiabilă nu rezolvaţi problema, introduceţi o ordonanţă preşedinţială în instanţă. Până atunci, luaţi legătura cu administratorul pentru oprirea apei, umezeala continuă nu poate fi generată decât tot de curgerea apei pe podea... lăsată în mod intenţionat sau din neglijenţă...;)

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie balcon Apollo_ro Apollo_ro Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti, la etajul 4/8. Balconul meu (e vorba de balcon exterior) este inchis cu tamplarie aluminiu si geam termopan, ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)
Hotarare pata de apa Jancker Jancker Dragul vicinu meu are o pată de apă pe perete, dupa cateva luni a fost o judecată si decizie de la judecator spune așa: Obliga parata la efectuarea ... (vezi toată discuția)