avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

lucutel a scris:

Patrick_ a scris:
eu inteleg ca distinctia se face in primul rand...oneros/cu titlu gratuit

de fapt...nici nu mai stiu:(

Putem avea sarcina doar la liberalitati, nu si la acte dezinteresate. Deci doar la o parte din actele gratuite.

Actele gratuite - comodat, depozit gratuit, mandat gratuit, etc - nu pot fi afectate de sarcini.

pai da, e asa cum spui tu. si atunci "doar la actele cu titlu gratuit" de ce nu e bine???#-o pt ca liberalitatile sunt toate acte cu titlu gratuit. Nu stiu, mie mi se pare ca era gresit doar daca zicea" la toate actele cu titlu gratuit" atunci asta implica si actele dezinteresate. Dar poate gresesc eu cu interpretarea si logica mea :(
Daca de exemplu spui "rezilierea se aplica contractelor sinalagmatice" este corect? Sau trebuie sa specifici ca acele contracte trebuie sa fie cu executare succesiva?

Actele cu executare succesiva sunt parte a actelor sinalagmatice. Dar daca mentionezi doar actele sinalagmatice, parca nu e adevarata prima afirmatie.

Nu?
cred ca la setul de grile respective s-au strecurat mai multe greseli de tipar la raspunsuri. intrebarile 63 si 65 de ex
la 63 act juridic comutativ e a.j cu titlu oneros la a carui incheiere partile cunosc existenta si intinderea obligatiilor lor si Nu e corect in raspunsurile date SAU
65. Violenta nu e viciu cand se exercita asupra celui care s-a obligat??? Acolo zice ca nu e
Va rog eu uitati-va peste setul respectiv de grile. poate totusi numai eu am impresia ca s-a dat lumea si dreptul peste cap sau poate nu

Sistem pacatos mai e si cu grilele astea...eu care in facultate ma suparam cand aveam examen redactional:D
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
claudia_86, utilizator
de unde faci tu grilele astea, ca nu reusesc sa le gasesc?:(
magdalenasorela a scris:

de unde faci tu grilele astea, ca nu reusesc sa le gasesc?:(

Cea mai mare reusita de-a mea pe ziua de azi ca am gasit linkul, ca nu mai stiam la ce pag a mai fost postat :D
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
claudia_86, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)