avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Conform modificarilor aduse de L202, raspunsurile corecte sunt a), c).
Inainte de L202 era corecta varianta b) in loc de c).

Am auzit si eu opinia legata de art 5 si art 8, care sunt alternative.
Sincer daca citesti codul, si nu ai citi in doctrina opinia asta nu cred ca ti-ai putea da seama.
Parerea mea.

Oricum cred ca opinia din doctrina e majoritara, deci va fi intotdeauna competenta si instanta de la domiciliul reclamantului.
Asta inseamna ca atunci cand locuieste in Bucuresti se poate aplica alin 2 de la art 8.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

In materie civila avem conflict de competenta cand:
a) doua sau mai multe instante s-au declarat competente sa judece aceeasi pricina
b) doua sau mai multe instante si-au declinat reciproc competenta
c) doua sau mai multe instante s-au declarat necompetente sa judece o pricina

raspuns doar a) deoarece atat b cat si c nu cupind sintagma "aceeasi pricina" (aceleasi parti, acelasi obiect si aceesi cauza) pt ca poate sa fie vb si de o alta pricina unde avem la o instanta pricina noastra iar la celalalta instanta suntem noi +alte pers pe art 47 ... deci nu tripla identitate
pe mine m ati pierdut pe drum:((
deci daca A declina comp lui B
B verifica, se declara necompetenta si declina in fav lui C
avem conflict negativ de competenta?????
nu tb ca A si B sa isi decline reciproc competenta???
lucutel, utilizator
Patrick_ a scris:

Inainte de L202 era corecta varianta b) in loc de c

eu stiu ca sg diferenta (produsa de L202) este nu modul de exprimare care , trebuie sa te contrazic, este acelasi ci faptul ca hotararile nu mai trebuie sa fie irevocabile. Deci nu mai sunt supuse recursului.
raspunsul b este exprimarea din procedura penala ...
raspunsul c este exprimarea din procedura civila dar lipseste esentialul "acceasi cauza"
D.A.M. a scris:

Patrick_ a scris:

Inainte de L202 era corecta varianta b) in loc de c

eu stiu ca sg diferenta (produsa de L202) este nu modul de exprimare care , trebuie sa te contrazic, este acelasi ci faptul ca hotararile nu mai trebuie sa fie irevocabile. Deci nu mai sunt supuse recursului.
raspunsul b este exprimarea din procedura penala ...
raspunsul c este exprimarea din procedura civila dar lipseste esentialul "acceasi cauza"

intr adevar.
citat din Ioan Les
'Legea nr. 202/2010 modifică şi dispoziţiile art. 20 pct. 2 C.proc.civ.,
precizând că există conflict de competenţă şi atunci „când două sau mai multe
instanţe s-au declarat necompetente de a judeca aceeaşi pricină”. Textul tinde să
păstreze soluţia promovată de Codul de procedură civilă în vigoare,
iar nu să
„susţină” principiul promovat de art. 128 pct. 2 NCPC.
Textul introdus în codul actual nu mai impune condiţia ca hotărârile pronunţate de
instanţele care se declară necompetente să fi rămas irevocabile
. Soluţia este totuşi conformă cu noile prevederi ale art. 158 alin. (3) C.proc.civ., text potrivit căruia hotărârea de declinare a competenţei „nu este supusă niciunei căi de atac”.
lucutel, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)