Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
lucutel a scris:
D.A.M. a scris:
lucutel a scris:
pe mine m ati pierdut pe drum:((
deci daca A declina comp lui B
B verifica, se declara necompetenta si declina in fav lui C
avem conflict negativ de competenta?????
nu tb ca A si B sa isi decline reciproc competenta???
in primul caz nu avem sub nici o forma conf de competenta (A,B,C)
dc este vb de A care declina lui B si apoi B declina inapoi lui A vb de conf de competenta doar dc vb de aceeasi pricina.
ok
dar asa fiind, de ce in grila lui patrick raspuns corect si c? chiar admitand ca varianta ca varianta c ar avea completare 'aceeasi pricina'
In materie civila avem conflict de competenta cand:
a) doua sau mai multe instante s-au declarat competente sa judece aceeasi pricina
b) doua sau mai multe instante si-au declinat reciproc competenta
c) doua sau mai multe instante s-au declarat necompetente sa judece o pricina
ok conform art 20 modificat exista conf de competenta :
1. cand 2 sau mai multe instante se declara deopotriva competente sa judece aceeasi pricina (conf +)
2. cand 2 sau mai multe instante s-au declarat necompetente de a judeca aceeasi pricina. (conf -)
Astea sunt sg 2 posibilitati. Cred ca intrebarea ta se referea si putin la exprimare ... stiu da si eu am obs in grile ca se foloseste pt proc civila doar ca s-au declarat necompetente sa judece aceeasi pricina si la proc penala ca si-au declinat competenta fara sa mai zica ca se declara sau nu competente sa judece cauza ... dar clar trebuie sa invatam codurile...