avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Eu vad lucrurile mult mai simplu cand se declara competente sau necompetente (mi s-ar parea ciudat sa vb de conflict cand nu avem aceeasi pricina) avem conflict.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Patrick_ a scris:

D.A.M. eu tocmai asta obseerv ca modificarea nu mai cere declinarea reciproca.
Deci cel care isi declina competenta a doua oara, indiferent cui, declanseaza un conflict negativ.

Se poate interpreta altfel art 20 alin 2?

ok mai am 5 min si tre sa plec... :"> defapt sa fug...
patrick nu s-a modif nimic! pt a exista conf trebuie sa isi decline competenta + sa fie reciproce A la B si B la A. Asa era si inainte numai ca inainte se cerea ca atat hotararea lui A cat si cea a lui B sa fie irevocabile adik partile aveau posib sa atace hotararile, prima data a lui A dupa ce ramanea irev o trimitea lui B si apoi pe a lui B cu recurs. Tot inainte de L202 de abia dupa ce hot lui B ramanea irev, B putea sa trimita cauza la inst sup pt regulator.
Trebuie declinare reciproca pt a exista conflict!

m13d tot ce am spus se refera fara doar si poate "la aceeasi pricina" am argumentat cand am dat rasp la grila lui Patrick ca numai dc spune enuntul "aceeasi pricina" putem vb de conflict de competenta. Patrick stie si el si a recunoscut ca a iesit cam ... altfel decat trebuia. :D
Spor tre sa zbor!!!!

p.s. Patrick nu iti mai bate capul ca cel putin aici nu nimic modif! E exact cum am invatat deja numai R dispare!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
D.A.M., utilizator
singura diferenta cu reglementare anterioara este ca s-a scos prin hotarari irevocabile si este si normal pentru ca admiterea exceptiei de necompetenta nu se mai ataca separat cu recurs, ci odata cu hot de fond pe art. 304 pct.9. nici inainte nu spunea reciproc, ci suna astfel textul de la art. 20 pct. 2: "cand doua sau mai multe instante, prin hotarari irevocabile, s-au declarat necompetente de a judecata aceeasi pricina".
Daca tot sunt auditor, sa va dau un pont ;) Domnul Boroi tine ft ft mult la noul articol introdus, 159 indice 1, iar daca exceptia nu a fost invocata la prima zi de infatisare, persoana care o invoca este decazuta din dreptul de a invoca exceptia de necompetenta, chiar absoluta. Termenul limita "pana la inceperea dezbaterilor asupra fondului" se refera la situatia in care nu se poate determina competenta inca de la prima zi de infatisare intrucat sunt necesare verificari in privinta criteriului valoric.
sangreal a scris:

Daca tot sunt auditor, sa va dau un pont ;) Domnul Boroi tine ft ft mult la noul articol introdus, 159 indice 1, iar daca exceptia nu a fost invocata la prima zi de infatisare, persoana care o invoca este decazuta din dreptul de a invoca exceptia de necompetenta, chiar absoluta. Termenul limita "pana la inceperea dezbaterilor asupra fondului" se refera la situatia in care nu se poate determina competenta inca de la prima zi de infatisare intrucat sunt necesare verificari in privinta criteriului valoric.

Multumim , si esti binevenit cu asemenea precizari:)

Patrick , cu privire la conflictul de competenta , aceeasi situatie este si la procedura penala. ( desi acolol a ramas formularea cu instanta isi declina competenta una alteia )Singurul aspect modificat este irevocabilitatea. La fel ca la procedura penala. In plus " mica reforma " a avut ca scop principal rezolvarea cu celeritate a cauzelor ....si au operat modificari tocmai pentru a fi inlaturate aceste taraganari . Cum de altfel este si art.159 cel specificat de @ Sanreal

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)