avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

lucutel a scris:

hmmm...c
dar parca cu modificarile s a schimbat ceva. sau incurc?

Dar mie nu mi-e clar daca motivul de "dispozitii potrivnice din dispozitivul hot" de la revizuire este identic cu cel de la indreptarea hot.
Pare ca e exact la fel, si reclamantul are optiune intre cele doua fara nici o ingradire.
Aveti alta parere?

Din cate stiu eu, procedura lamuririi hotararii (art 281 ind1 alin 1) are o aplicatie mai larga decat revizuirea: se pot cere lamuriri cu privire la intinderea, intelesul sau aplicarea dispozitivului dar si inlaturarea dispozitiilor potrivnice din dispozitiv. In acest din urma caz, da, ai drept de optiune intre cele doua, si se recurge la revizuire doar daca nu s-a cerut lamurire. Adica, daca ai cerut lamurire si s-a respins inlaturarea dispozitiilor potrivnice, nu mai poti incerca si prin revizuire. Asa am dedus eu dupa ce am comparat cele doua proceduri.
Da. Acuma observ ca una dintre diferentele (importante) intre ele e ca revizuirea se poate introduce intr-o luna de la comunicarea hot iar indreptarea doar in 15 zile.

Deci, in primul rand mergi pe indreptare, dar daca nu ai introdus cererea in termen pot sa te duci pe revizuire in termenul de o luna
Patrick_ a scris:

Are caracter suspensiv un recurs care odata declarat, suspenda executarea hotararii pe care o ataca.
De ex: recursul impotriva arestarii preventive, nu e suspensiv, pt ca nu suspenda executarea hotararii de arestare, adica arestatul ramane in arest cat timp se judeca recursul.

Per ansamblu, am impresia ca recursul este suspensiv sau nesuspensiv de executare in functie de obiectul sau, astfel incat in timpul judecarii recursului invinuitul sau inculpatul sa fie retinut, arestat, obligat sa nu pareseasca localitatea/tara etc..
lucutel a scris:

Patrick_ a scris:

In cazul a doua hotarari civile definitive, potrivnice, pronuntate in aceeasi cazuza, intre aceleasi persoane avand aceeasi calitate, la judecatoria A, iar ulterior la tribunalul B, din circumscriptia unor curti de apel diferite, cererea de revizuire se va introduce la:
a) tribunalul in a carui circumscriptie se afla judecatoria A
b) curtea de apel in a carei circumscriptie se afla judecatoria A
c) curtea de apel in a carei circumscriptie se afla tribunalul B

rasp. b
daca cele 2 instt sunt de grad dif, cererea de rev se adreseaza instt sup. in grad pt amandoua=CA; dpdv teritorial, instt e din circ. instantei care a dat prima hot
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
mariana_en, utilizator
Art 323 Cererea de revizuire se indreapta la instanta care a dat hotararea ramasa definitiva si a carei revizuire se cere. In cazul art. 322 pct. 7, cererea de revizuire se va indrepta la instanta mai mare in grad fata de instanta sau instantele care au pronuntat hotararile potrivnice. Cand cele doua instante care au dat hotararile potrivnice fac parte din circumscriptii judecatoresti deosebite, instanta mai mare in grad la care urmeaza sa se indrepte cererea de revizuire va fi aceea a instantei care a dat prima hotarare.

Din art acesta eu cred ca totusi lucutel are dreptate si este corecta varianta a)
Doar cand avem instante din circumscriptii diferite se face cerere la instanta superioara celei care a dat prima hot.
Cand instantele sunt in aceasi circumscriptie se va face cerere la instanta superioara amandurora.
Eu asa inteleg.

Edit: Poate ne ajuta cineva care stie din practica cum e in acest caz.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)