avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
D.A.M. a scris:

Eu nu stiu ce vorbiti voi acolo.... :">
Ce stiu eu si ce am inteles:
1. competenta in caz de contrarietate ins mai mare in grad fara de cele doua
2. daca sunt in circumscriptii diferite competenta este instanta superioara celei care a dat prima hotarare
de ce nu ma prind ??? ce treaba aveti cu curtile de apel?
rasp a)

Ai inteles bine.
Exista posibilitatea ca instanta competenta, mai mare in grad a celei care a dat prima hotarare sa fie egala in grad cu cea care a dat a doua hotarare.

In grila data ca exemplu, instanta competenta sa judece revizuirea este tribunalul, chiar daca ultima hotarare cu dispozitii potrivnice este data de un tribunal, dar din alta circumscriptie decat judecatoria care a dat prima hotarare.
Patrick_ a scris:

D.A.M. a scris:

Eu nu stiu ce vorbiti voi acolo.... :">
Ce stiu eu si ce am inteles:
1. competenta in caz de contrarietate ins mai mare in grad fara de cele doua
2. daca sunt in circumscriptii diferite competenta este instanta superioara celei care a dat prima hotarare
de ce nu ma prind ??? ce treaba aveti cu curtile de apel?
rasp a)

Ai inteles bine.
Exista posibilitatea ca instanta competenta, mai mare in grad a celei care a dat prima hotarare sa fie egala in grad cu cea care a dat a doua hotarare.

In grila data ca exemplu, instanta competenta sa judece revizuirea este tribunalul, chiar daca ultima hotarare cu dispozitii potrivnice este data de un tribunal, dar din alta circumscriptie decat judecatoria care a dat prima hotarare.

bun pot sa imi continui testamentele :tooth: :)) ;)
Bafta multa tuturor si spor pe ultima suta de metri! are cineva scanata cartea de grile a lui Udroiu? am inteles ca ar fi recomandata.
tot procedura civila:

1.Nulitatea actelor de procedura poate fi invocata, intre altele, prin exceptia de:
a) incompatib
b) conexitate
c) litispendenta
d) niciuna din variantele de mai sus

2. In materie de asig maritime, cererea priv la despag se introd la intanta
a) domiciliului paratului
b) domiciliului paratului sau la instanta in circ careia se afla bunurile asigurate
c) locului unde s a produs accidentul
d) niciuna din variantele de mai sus
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
lucutel, utilizator
Contestatia in anulare ordinara prev de art. 317 C.p.civ. poate fi folosita de parte doar daca ea nu este in culpa pentru neregularitatea procedurala. Daca in temeiul art. 159 indice 1 nu a invocat exceptia de necompetenta absoluta la prima zi de infatisare, situatie in care opereaza decaderea din dreptul de a mai invoca exceptia, partea nu se poate prevala in constestatia in anulare de propria sa culpa, ajungand astfel sa inlature efectele unei decaderi. Prin urmare, daca nu a invocat-o in noul termen procedural prev de art. 159 indice 1 nu poate formula contestatie in anulare pe acest aspect.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
sangreal, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)