avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
anahi85 a scris:

Niciun raspuns pentru mine?:( sau sunteti prinsi cu invatatul?:D

Pai poate nu a ajuns lumea asa departe mai anahi85! Eu de abia am inceput sa citesc realele. Peste vreo 4 saptamani cred ca ajung la renta viagera si daca vrei, discutam atunci. Iar atunci o sa vreau sa ma lamuresti de cine sa fie declarata neurmaribila! ;)
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
forgotten_sunrise, utilizator
anahi85 a scris:

b) art. 178 al. 5 in concurs cu o sg. vatamare corp din culpa

Corect. :D

Cat priveste intrebarea ta, eu una nu am ajuns inca la contracte, dar am gasit cateva randuri despre renta cu titlu gratuit.
"Menţionăm că din reglementarea dată de lege acestui contract rezultă că nu are caracter intuitu personae. Aceasta înseamnă că, în principiu, renta poate fi cedată, urmărită etc., ea având ca obiect o sumă de bani. Afirmaţia se bazează pe interpretarea per a contrario a art. 1650 C.civ., care prevede că numai în cazul rentei constituite cu titlu gratuit (excepţia), părţile pot stipula ca ea să nu fie urmărită.
Legea prevede expres însă [art. 1640 alin. (2) C.civ.] că, dacă renta se constituie cu titlu gratuit, ea trebuie să respecte cerinţele imperative ale legii în materie de donaţii, respectiv testamente."

Totusi, poate este cineva care poate explica. :vishenka:

anahi85 a scris:

Desi am mai postat anterior aceeasi intrebare, trebuie sa recunosc ca nu m-am lamurit pe deplin, asa ca v-as fi extrem de recunoscatoare dak m-ati putea ajuta...
Era intrebarea cu renta constituita cu titlu gratuit...daca poate fi declarata neurmaribila, avand in vedere dispoz. art. 1650 C. civ. si pe cele ale art. 408 C.proc.civ. (abrogate). Personal, cred ca raspunsul este nu...dar as vrea sa stiu si parerea voastra.
Apropo, intrebase cineva de o carte de contracte...eu invat din cartea lui Codrin Macovei si pana acum nu am gasit nicio intrebare din cele date la inm care sa nu se regaseasca in cuprinsul ei...
Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde...o zi buna!

am citit si eu art 1650 C civ. si mi se pare ca spune tocmai ca poate fi declarata neurmaribila. Zice ca numai daca e constituita cu titlu gratuit poate fi declarata neurmaribila. Per a contrario, daca e cu titlu oneros nu poate! :)
anahi85 a scris:

Desi am mai postat anterior aceeasi intrebare, trebuie sa recunosc ca nu m-am lamurit pe deplin, asa ca v-as fi extrem de recunoscatoare dak m-ati putea ajuta...
Era intrebarea cu renta constituita cu titlu gratuit...daca poate fi declarata neurmaribila, avand in vedere dispoz. art. 1650 C. civ. si pe cele ale art. 408 C.proc.civ. (abrogate). Personal, cred ca raspunsul este nu...dar as vrea sa stiu si parerea voastra.
Apropo, intrebase cineva de o carte de contracte...eu invat din cartea lui Codrin Macovei si pana acum nu am gasit nicio intrebare din cele date la inm care sa nu se regaseasca in cuprinsul ei...

Ti s-a mai raspuns pe forum .

Renta viagera, constituita cu titlu gratuit, poate fi declarata neurmaribila prin conventia partilor .DAR...ea poate fi totusi urmarita pt. datorii de alimente, chirie sau alte creante privilegiate asupra mobilelor. Vezi in Codul civil, articolul 1650.
Pe de alta parte, cea constituita cu titlu oneros nu poate fi declarata neurmaribila, cum bine zicea Sunrise....
(Nu am ajuns nici eu taman acolo cu materia...dar pt.ca ai mai intrebat odata, mi-am adus aminte ....:).
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
ContSters170895, utilizator
MayeMaya a scris:

anahi85 a scris:

Ti s-a mai raspuns pe forum .

Renta viagera, constituita cu titlu gratuit, poate fi declarata neurmaribila prin conventia partilor .DAR...ea poate fi totusi urmarita pt. datorii de alimente, chirie sau alte creante privilegiate asupra mobilelor. Vezi in Codul civil, articolul 1650.
Pe de alta parte, cea constituita cu titlu oneros nu poate fi declarata neurmaribila, cum bine zicea Sunrise....
(Nu am ajuns nici eu taman acolo cu materia...dar pt.ca ai mai intrebat odata, mi-am adus aminte ....:).

Care este temeiul legal pentru care poate fi urmarita daca este declarata neurmaribila? Nu am gasit vreun articol in acest sens.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)