T.Claudiu a scris:
Eu cred ca nu. Obiectul material al infractiunii de viol este corpul persoanei aflata in viata. Daca nu ma credeti pe mine, verificati doctrina. Tudorel Toater - Drept penal roman. Partea Speciala - Obiectul material al infractiunii de viol (pag. 116)
De acord insa spre a diferentia violul de un act sexual consimtit trebuie sa existe anumite circumstante constrangerea este elementul esential iar eroarea inlatura caracterul penal al faptei. Pentru un exemplu mai concludent : Un barbat se duce acasa si intra in dormitor vede in pat corpul unei femei si crezand ca este sotia se culca cu ea, dimineata descopera ca de fapt era cumnata surdo-muta care a ramas peste noapte la el - ce se retine? viol? este acelasi lucru ca si in cazul fetei de la morga. Omul a vrut sex insa nu prin constrangere, de aceea nu se considera viol pentru ca nu exista constrangere si nici nu a profitat de starea de neputiinta deci nu sunt indeplinite conditiile infractiunii de viol, iar pentru profanare trebuia sa fie moarta iarasi conditie neindeplinita => nu exista infractiune :) mai mult i-a facut un bine a trezit-o din moartea clinica.
Edit: Si mai exista si plangerea prealabila care daca nu exista nu se poate vorbi de infractiune cu exceptia minorilor si membrilor de familie cand se pune in miscare actiunea penala din oficiu. Am mai discutat pe subiect cu privire la lipsa plangerii in cazul in care survine decesul victimei inainte de plangerea prealabila de aceea trebuie sa acordam atentie maxima tuturor circumstantelor si imprejurarilor in care se savarseste aceasta infractiune.