avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
aveti mai jos structura examenelor din 2011 si 2012 si ponderile in nota finala, precum si cateva explicatii.
www.csm1909.ro/csm/linkuri/29_12_2010__37655_ro.ppt
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
marza_alexa, utilizator
oti a scris:

1. viol in concurs ideal cu incest-cel putin asa retine Toader,argumentand ca la o varsta atat de mica lipseste consimtamantul victimei
2.viol agravat (cand victima se afla in paza faptuitorului)-este clar ca victima era vie in momentul comiterii actului chiar daca inconstienta iar paznicul avea datoria de a o pazi
3.in functie de intentie sau existenta starii de tulburare poate fi omor calif.sau pruncucidere

1. Corect. In aceasta situatie au fost unele decizii contrare ale instantelor de judecata. Unele motivau ca nu poate fi incest, lipsind consimtamantul victimei, retinandu-se viol in forma agravata. Problema a fost transata de ICCJ, printr-o decizie a carei numar nu mi-l aduc aminte acum.
2. Nu exista infractiune, potrivit art. 51 Cp - faptuitorul nu cunostea imprejurarea de care depinde caracterul penal al faptei, respectiv faptul ca victima era in viata (pentru viol) ori ca era decedata (pentru profanare de morminte).
3. Nu exista infractiune. Se are in vedere savarsirea faptei sub imperiul starii de tulburare pricinuita de nastere. Fatul nu are calitatea de nou nascut cerua pentru pruncucidere. Nu se poate retine infractiunea de provocare ilegala a avortului deoarece fatul nu avea viata intrauterina. Noul Cod Penal rezolva aceasta problema prin introducerea infractiunii de vatamare a fatului.
ContSters119945, utilizator
La 1 e viol in forma agravata (art.197 alin.2 pct.b1 coroborat cu art.197 alin3 teza I) in concurs ideal cu incest (exista un RIL din 2009 parca)

La 2 nu sunt de acord.
Nu se poate afirma ca paznicul nu stie nici daca e in viata nici daca e moarta.
Exista doar doua variante (in viata sau decedata) asa ca daca nu e una e obligatoriu cealalta. Deci paznicul nu poate fi in eroare de fapt cu privire la ambele variante alternative.
In cazul nostru, existand constatarea decesului, paznicul savarseste infractiunea de profanare de morminte (art.319).
Nu se retine violul intrucat e incident art.51 raportat la art.197 (paznicul nu stie ca persoana e in viata)

La 3 nu se ofera suficiente date.
Nu era cadavru, deci nu e profanare de morminte. Nu s-a adus atingere relatiilor sociale ce impun respectul fata de cei disparuti. Daca era in moarte clinica, unde o incadrati? Vie sau decedata ?
La 3 e intentia de a ucide provocata de starea de tulburare pricinuita de nastere. Actiunea se indreapta impotriva copilului care nu are calitatea de nou nascut (nu e expulzat in intregime) si nici calitatea de copil inrauterin (nu este in intregime intrauterin).
ContSters119945, utilizator
doar 49 de puncte si daca lasam vreo 5 grile cum le-am pus la inceput fara a le modifica aveam mai mult, eu am inceput atunci cu penalul si procedura penala si am trecut apoi f rapid prin rest ca nu mai era timp ma gandeam ca daca invat penal si proceduri f bine aveam sanse sa iau 75 puncte pe astea 3 si cu ce mai faceam la civil scoteam peste 80 dar nu m-am tinut de treaba serios sa invat sustiunut, invatam in medie 4 ore pe zi,as si serviciu, dar sarbatorile si altele mi-au afectat programul initial ... am inceptu sa stiudez dupa o pauza de 5 ani de la terminarea facultatii timp in care nu am lucrat in domeniu..

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)