Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Donatorul:
a)este obligat la evictiune in cazul donatiei cu sarcini
b)nu poate ataca donatia pentru dol
c)poate introduce, in termenul de prescriptie prevazut de lege, actiunea in revocarea donatiei pentru survenienta de copil
G1 nr. 24 INM 2007
corect: a si c
(am discutat cu patrick acum cateva zile o grila f asemanatoare din raducan 2010;
autoarea dadea corecta varianta- nu poate ataca donatia pentru dol; m am lamurit deja cum stau lucrurile si am aruncat deja cartea; nu se merita atata timp pierdut incercand explicatii la grile gresite)
dar raman cu o nelamurire de aceea apelez la voi
de ce e corecta varianta c?
revocarea pentru survenienta de copil nu opereaza de drept?
lucutel a scris:
Donatorul:
a)este obligat la evictiune in cazul donatiei cu sarcini
b)nu poate ataca donatia pentru dol
c)poate introduce, in termenul de prescriptie prevazut de lege, actiunea in revocarea donatiei pentru survenienta de copil
G1 nr. 24 INM 2007
corect: a si c
(am discutat cu patrick acum cateva zile o grila f asemanatoare din raducan 2010;
autoarea dadea corecta varianta- nu poate ataca donatia pentru dol; m am lamurit deja cum stau lucrurile si am aruncat deja cartea; nu se merita atata timp pierdut incercand explicatii la grile gresite)
dar raman cu o nelamurire de aceea apelez la voi
de ce e corecta varianta c?
revocarea pentru survenienta de copil nu opereaza de drept?
Da ...Lucutel opereaza de drept ...dar cred ca acea actiune este o actiune de constatare ,,,,respectiv instanta constata cazul de revocare prevazut de lege. Altfel cum se desfiinteaza donatia , sau mai degraba cine ? Instanta trebuie sa verifice intervenienta copilului ( stii doar ca trebuie verifcate cateva aspecte ) si constata revocarea ...Si in plus donatia este un act solemn incheiat numai la notar ( act ce se bucura de autoritate publica ) , ori notarul nu va constata revocarea ci numai instanta ...Eu asa cred
Eu stiu ca are termen de prescriptie art.840 c.civ.„Prescriptia actiunii de revocare se implineste dupa 30 de ani de la nasterea fiului”.