avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
LIVE, ACUM ESG în România: Reglementări și implementarea practică a cerințelor de raportare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
_adelina_ a scris:

Poate inlatura caracterul penal al faptei eroarea :
a. asupra obiectului fata de care se desfasoara activitatea infractionala
b. existenta in momentul savarsirii ultimului act de executare a unei infractiuni continuate
c. de drept extrapenal, in cazul savarsirii unei fapte din culpa

Raspuns : c.
Va intreb de ce nu si a ?!? ( exemplu- eroare cu privire la varsta minorului in cazul actului sexual cu un minor) #-o

sau asta e una din grilele d-lui udroiu cu raspuns gresit sau cel putin discutabil ?!?
#-o

Nu cred ca varsta poate constitui obiect al infractiunii.
Varianta cred ca se refera la obiectul material, ori dc cineva este in eroare cu privire la un bun, adica el crede ca apartine cuiva, insa in realitate este al altcuiva, tot va raspunde penal, sau dc cineva vrea sa loveasca o pers anume si datorita asemanarii, loveste pe altcineva, asta nu inseamna ca nu rasp penal.
Dar Sim ,tocmai , daca intrebarea se refera la obiectul material , eroare asupra varstei subiectului pasiv inlatura caracterul penal al faptei ,,,,pentru ca obiect material la infractiunea de act sexual cu un minor este tocmai minorul , indiferent de sex.Esti in eroare cu privire la starea de minoritate , intrucat numai corpul minorului este obiect material
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
isis23, utilizator
imi amintesc ca intreba la un moment dat cineva daca pentru termenul de 2 luni in care poate fi introdusa plangerea prealabila exista repunerea in termen

am gasit urmatoarea grila in neagu, teste grila, hamangiu, 2009

Se poate deroga de la termenul de introducere a plangerii prealabile?
a)nu; termenul de introducere a plangeri prealabile avand un caracter procedural, nerespectarea lui atrage decaderea din exercitiul dreptului de introd a plangerii prealabile
b) da, in ipoteza in care faptuitorul are calitatea de parlamentar
c) da, cand persoana vatamata a fost impiedicata de o o cauza temeinica sa introduca pplangerea prealabila in termen
isis23 a scris:

Dar Sim ,tocmai , daca intrebarea se refera la obiectul material , eroare asupra varstei subiectului pasiv inlatura caracterul penal al faptei ,,,,pentru ca obiect material la infractiunea de act sexual cu un minor este tocmai minorul , indiferent de sex.

isis, eroare asupra varstei este eroare asupra unei stari, situatii sau imprejurari (asa cum zice 51) de care depinde caracterul penal al faptei
eroare asupra varstei nu e eroare asupra obiectului
:offtopic: Cine mai face grile din Udroiu?!
Mie mi se par foarte grele... #-o ce parere aveti? procentual cat reusiti sa rezolvati?:-/ Sa imi fac o idee... mai vin sau nu la examen?:((

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)