avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

:)

Regula de la concurs se aplica la b).
In cazul de la c) se aplica o singura amenda pt ca nu e obligatoriu ca masura sanctiunii administrative sa fie luata pentru ambele fapte.

Deci eu cred ca sunt corecte atat b) cat si c).

Patrick este diferenta intre instanta STABILESTE si instanta APLICA . Vezi cu atentie art.34 alin 1 . In prima faza a aplicarii regulii concursului instanta STABILESTE pedepse pentru fiecare infractiune in parte ...si in a doua faza instanta APLICA pedeapsa cea mai grea . In varianta de la b ) e gresit pentru ca se spune ca instanta APLICA doua pedepse. :) Eu mi-am lamurit acest aspect cand am avut examen cu Mitrache in anul II si am avut o speta asemanatoare ,iar Mitrache ne-a lamurit care e diferenta dintre cele doua cuvinte si ce importanta au in dispozitivul hotararii:)

Pentru Sim ...este un RIL care spune ca se aplica regula concursului si in cazul amenzilor administrative...am sa il caut si il postez
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
isis23, utilizator
In legatura cu regulatorul de competenta, mi-am amintit ca a mai fost o discutie pe forum.
M-am uitat pe CPP si am gasit o adnotarea de-a mea mai veche in care zice ca "mentine" sau "poate metine" conform art 42 alin 2.

Deci dupa cod cred ca asa e, in cazul stabilirii competentei teritoriale pe calea regulatorului de competenta avem situatie la fel cu cea in care avem necompetenta materiala sau dupa persoana.

emmav a scris:

Buna dimineata,
Am postat aseara grila cu stomtologul si acum am vazut ca Patrick mi-a raspuns argumentat. Intr-adevar a e corect. Nu am apucat insa sa verific care infractiune mai precis a fost comisa de stomatolog. Daca ma poti lumina. :sticktongue:
Multumesc.

E vorba de divulgarea secretului profesional
Patrick_ a scris:

emmav a scris:

Buna dimineata,
Am postat aseara grila cu stomtologul si acum am vazut ca Patrick mi-a raspuns argumentat. Intr-adevar a e corect. Nu am apucat insa sa verific care infractiune mai precis a fost comisa de stomatolog. Daca ma poti lumina. :sticktongue:
Multumesc.

E vorba de divulgarea secretului profesional

Multumesc mult.
Ma duc sa mai fac un set de grile semnate Udroiu...#-o
Patrick_ a scris:

In legatura cu regulatorul de competenta, mi-am amintit ca a mai fost o discutie pe forum.
M-am uitat pe CPP si am gasit o adnotarea de-a mea mai veche in care zice ca "mentine" sau "poate metine" conform art 42 alin 2.

Deci dupa cod cred ca asa e, in cazul stabilirii competentei teritoriale pe calea regulatorului de competenta avem situatie la fel cu cea in care avem necompetenta materiala sau dupa persoana.

Eu mi-am facut un semn mare in cartea lui Udroiu :)).
Citez:
"inst careia i s-a trimis cauza prin regulatorul de comp are facultatea de a folosi actele indeplinite si mentine masurile dispuse in cauza, indiferent de natura comp care a generat conflictul"

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)