avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Problema este ca prescriptia speciala se implineste prin simpla curgere a termenului, indiferent de cate intreruperi exista. Prin urmare, nu ar fi o imprejurare noua sa te prinzi dupa ce l-ai condamant ca de fapt se implinise si nimeni nu s-a gandit la acest aspect. La 394 lit.a spune imprejurari noi, adica aspecte ce nu au fost cunoscute la pronuntarea solutiei fara culpa instantei si care nici nu ar fi putut fi descoperite la acel moment. Aici ar fi vorba de neatentie :)
sangreal a scris:

Problema este ca prescriptia speciala se implineste prin simpla curgere a termenului, indiferent de cate intreruperi exista. Prin urmare, nu ar fi o imprejurare noua sa te prinzi dupa ce l-ai condamant ca de fapt se implinise si nimeni nu s-a gandit la acest aspect. La 394 lit.a spune imprejurari noi, adica aspecte ce nu au fost cunoscute la pronuntarea solutiei fara culpa instantei si care nici nu ar fi putut fi descoperite la acel moment. Aici ar fi vorba de neatentie :)

Eu stiu ca in calculul prescriptiei speciale nu intra cazurile de suspendare ( adica termenul scurs pe perioada suspendarii ) .. se iau in calcul doar cazurile de intrerupere a prescriptiei ( oricate ar fi ). SI la suspendare pot apare elemente noi . Eu asa stiu ...am facut cu Mitrache si e parerea lui...Nu stiu daca aceasta parere este impartasita si de altii
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
isis23, utilizator
isis23 a scris:

Eu asa stiu ...am facut cu Mitrache si e parerea lui...

ce nu pot sa va suport. am facut cu mitrache, cu streteanu, etc

vorbeste invidia din mine...evident!:sorry:

vreau si eu!:(
Nu stiu ce zice Mitrache, dar stiu ce spune art. 124 Cpen : Prescriptia inlatura raspunderea penala oricate INTRERUPERI ar interveni, daca termenul de prescriptie prevazut de art. 122 este depasit cu inca jumatate.
Deci daca a trecut termenul de la 122 plus inca jumatate nu mai conteaza nimic, se implineste de drept si doar constati interventia prescriptiei.
sangreal a scris:

Nu stiu ce zice Mitrache, dar stiu ce spune art. 124 Cpen : Prescriptia inlatura raspunderea penala oricate INTRERUPERI ar interveni, daca termenul de prescriptie prevazut de art. 122 este depasit cu inca jumatate.
Deci daca a trecut termenul de la 122 plus inca jumatate nu mai conteaza nimic, se implineste de drept si doar constati interventia prescriptiei.

Art. 124 spune DOAR DE INTRERUPERI dar cazurile de intrerupere si de suspendare sunt reglementate separat si evident au efecte diferite ...Chiar daca nu imi spunea Mitrache ...eu tot asa interpretez prescriptia speciala ( cu intreruperi dar fara SUSPENDARI ):)
pentru Lucutel ...sa stii ca am facut cu Mitrache doar 4 seminarii in cursul anului ...dar l-am stresat cu intrebarile ...te asigur:D

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)