avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

lucutel a scris:

tot din udroiu:

Nu se poate cere pe calea revizuirii:
a) constatarea prescriptiei speciale
b) inlaturarea pluralitatii intermediare
c) sanctionarea abuzurilor organelor de cercetare penala

raspuns corect b si c
nicio problema aici

dar asta insemna, per a contrario ca varianta a se poate cere pe calea unei revizuiri? ce caz de revizuire este?

eu cred ca a) poate fi motiv de revizuire .Prescriptia speciala este incidenta la prescriptia raspunderii penale , pentru care se dispune incetarea procesului penal . Daca instanta a constatat incidenta prescriptiei speciale si a dispus incetarea , ulterior se poate cere revizuirea intemeiat pe artart.394 alin 2 coroborat cu alin 1 lit a ,pentru faptul ca au aparut elemente noi care sa arate ca nu intervenise prescriptia speciala , si pe care instanta nu le-a cunoscut cand a pronuntat incetarea pe art 10 lit g.
Cititi cu atentie alin 2 art.394 care face referire la alin 1 lit a ...acolo face referire la incetarea procesului penal
Parerea mea

as tinde sa fiu deacord cu tine, isis
doar ca varianta a zice.....'constatarea prescriptiei' si nu....' sa se constate ca defapt nu a intervenit prescriptia'
Nu cred ca poti sa generalizezi; depinde ce efect a avut textul declarat neconsitutional asupra solutiei si in functie de asta incadrezi pe unul dintre motivele de la 385 indice 9 Cpp.
sangreal a scris:

Am mai scris in legatura cu asta cand ati discutat si am zis si eu tot C. Am discutat si cu unii colegi de-ai mei si au zis si ei ca merge repunerea in termen. Faptul ca atrage decaderea nu duce de plano la inlaturarea repunerii in termen. Si implinirea termenului pentru declararea unei cai de atac atrage decaderea din promovarea acelei cai de atac cu consecinta respingerii ca tardica si cu toate acestea intreaga jurisprudenta admite repunere in termenul de exercitare a caii de atac. Am si dat exemplu ca daca partea vatamata este in coma sau sechestrata de cineva sa spunem - asta ca sa intelegeti la ce ma refer cand spun motive temeinice - nu exista nicio ratiune in a o sanctiona pentru nerespectarea unui termen fata de care ea nu se afla in culpa.

ok, multumim mult! s a notat!
Pai Lucutel , pe acelasi rationament ...daca s-au descoperit fapte noi , ca intervenise prescriptia speciala , si aspectele noi , nu erau cunoscute , iar instanta a pronuntat hot def de condamnare , eu cred ca poti cere revizuire pentru constatarea prescriptiei speciale
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
isis23, utilizator
isis23 a scris:

Pai Lucutel , pe acelasi rationament ...daca s-au descoperit fapte noi , ca intervenise prescriptia speciala , si aspectele noi , nu erau cunoscute , iar instanta a pronuntat hot def de condamnare , eu cred ca poti cere revizuire pentru constatarea prescriptiei speciale

presupun ca ai dreptate, isis!:sorry:
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
lucutel, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)