avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

Aplicarea unei pedepse complementare tine de individualizarea pedepsei pt acea fapta, fara legatura cu modul ei de executare.
Suspendarea pedepsei tine de modul ei de executare.
Deci sunt lucruri diferite care nu se conditioneaza si nici nu se exclud.

Si suspendarea tine de individualizare, nu doar de executare pentru ca atunci cand unuia ii dai 3 ani cu executare si altuia cu suspendare tot pe individualizare motivezi solutiile diferite.
Citisem ca sunt faze diferite a aplicarii pedepsei.
In prmiul rand se stabileste pedeapsa (specia, durata, etc) iar in a doua faza se stabileste modul ei de executare (cu suspendare, la locul de munca, in loc de detentie, etc).

Acuma astea sunt doar teorii cred, ceea ce este important este ca nu are importanta modul de executare (cu suspendare sau in regim de detentie) cu aplicarea pedepselor complementare sau accesorii.
Patrick_ a scris:

Citisem ca sunt faze diferite a aplicarii pedepsei.
In prmiul rand se stabileste pedeapsa (specia, durata, etc) iar in a doua faza se stabileste modul ei de executare (cu suspendare, la locul de munca, in loc de detentie, etc).

Acuma astea sunt doar teorii cred, ceea ce este important este ca nu are importanta modul de executare (cu suspendare sau in regim de detentie) cu aplicarea pedepselor complementare sau accesorii.

Patrick , te rog sa imi dai niste referinte cu privire la opinia majoritara de care ai pomenit . Eu nu am gasit.

Edit ...am gasit in Strateanu :D
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
isis23, utilizator
salutare
minune, sunt de acord cu patrick(ceea ce nu se prea intampla:D), dar cam asa e: condamni pe x la atatia ani inchisoare, aplici pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev la art...blabla..., in baza art...suspenzi ex pedepsei..
daca pedeapsa ramane susp si tipu` nu face vreo prostie...asta e
daca susp se revoca sau se anuleaza...atunci ai ce aplica dupa.
e o speta in sensul asta pe la ICCJ
isis23 a scris:

Patrick , te rog sa imi dai niste referinte cu privire la opinia majoritara de care ai pomenit . Eu nu am gasit.

Am zis ca "citisem" in legatura cu succesiunea fazelor de aplicare si de stabilire a modalitatii de executare, nu ca ar fi o opinie majoritara.
Dar cine stie? Poate m-am inselat si oi fi citit altceva.

Opinia majoritara, (de fapt unanima) este cea cu privire la aplicarea pedepselor complementare indiferent de executarea cu suspendare sau nu.
Poti sa vezi decizii in acest sens, (in afara de doctrina).
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)