avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
@sangreal:
Ati discutat la seminarii cauza de "nepedepsire" de la art 185 alin 5?
Adica este o cauza de nepedepsire ca si oricare alta sau se va dispune achitarea in acel caz ca si la inlaturarea caracterului penal al faptei?
sangreal a scris:

Aceasta decizie este anterioara modificarii legislative din 2006 a art. 580 indice 3.
Iar cum ne spun nou formatorii pentru ca eram tot asa setati ca voi cand am intrat pe daune cominatorii, citez "daca voi imi aratati un text de lege in baza caruia sa pot obliga partea in timpul judecatii la daune cominatorii eu il mananc" :))

Vedeti ce am intrebat eu ? Stiam si eu de RIL ...dar auzisem cate ceva ici -colo si vroiam sa aflu si parerea voastra...Si daca ma gandesc bine ...chiar asa ...care e textul de lege ?:hm:
dupa discutia noastra de pe forum cu femeia insarcinata - am si uitat sa va spun - l-am intrebat pe Streteanu cum e cu pedepsirea acesteia pt intreruperea sarcinii de peste 14 saptamani. Mi-a spus ca nu exista nicio ratiune sa NU retinem infractiunea, deci femeia insarcinata savarseste aceasta infractiune. Insa este recomandabil sa ii dam 18 indice 1 cat se va mai putea pentru ca ratiunea legiuitorului prin 90 si ceva a fost sa o scoata din sfera de pedepsire, dar nu au elaborat textul cum trebuie.
Cat priveste alin. 6 de la art. 185 Cpen reprezinta cauza de nepedepsire, nu de inlaturare a caracterului penal al faptei pentru ca prin comparatie cu art.255 alin.2 de la darea de mita unde spune "fapta nu constituie infractiune..." si este o cauza speciala de inlaturare a caract penal, aici textul spune "nu se pedepseste..." la fel ca si in cazul tainuirii sau favorizarii savarsite de sot ori ruda apropiata.
Pai daunelw moratorii in baza carui text de lege se acorda?
NU EXISTA! E doar creatie doctrinara neagreata deloc de instante.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)