sangreal a scris:
dupa discutia noastra de pe forum cu femeia insarcinata - am si uitat sa va spun - l-am intrebat pe Streteanu cum e cu pedepsirea acesteia pt intreruperea sarcinii de peste 14 saptamani. Mi-a spus ca nu exista nicio ratiune sa NU retinem infractiunea, deci femeia insarcinata savarseste aceasta infractiune. Insa este recomandabil sa ii dam 18 indice 1 cat se va mai putea pentru ca ratiunea legiuitorului prin 90 si ceva a fost sa o scoata din sfera de pedepsire, dar nu au elaborat textul cum trebuie.
Cat priveste alin. 6 de la art. 185 Cpen reprezinta cauza de nepedepsire, nu de inlaturare a caracterului penal al faptei pentru ca prin comparatie cu art.255 alin.2 de la darea de mita unde spune "fapta nu constituie infractiune..." si este o cauza speciala de inlaturare a caract penal, aici textul spune "nu se pedepseste..." la fel ca si in cazul tainuirii sau favorizarii savarsite de sot ori ruda apropiata.
:yeah: m-am contrazis pe-acasa cu o colega de suferinta...abia astept sa-i arat mesajul:tease: