avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Ma refeream la mituitorul care denunta fapta, care e pe acelasi nivel.
Cel care este constrans este mai sus cu mult decat medic.:D
sangreal a scris:

dupa discutia noastra de pe forum cu femeia insarcinata - am si uitat sa va spun - l-am intrebat pe Streteanu cum e cu pedepsirea acesteia pt intreruperea sarcinii de peste 14 saptamani. Mi-a spus ca nu exista nicio ratiune sa NU retinem infractiunea, deci femeia insarcinata savarseste aceasta infractiune. Insa este recomandabil sa ii dam 18 indice 1 cat se va mai putea pentru ca ratiunea legiuitorului prin 90 si ceva a fost sa o scoata din sfera de pedepsire, dar nu au elaborat textul cum trebuie.
Cat priveste alin. 6 de la art. 185 Cpen reprezinta cauza de nepedepsire, nu de inlaturare a caracterului penal al faptei pentru ca prin comparatie cu art.255 alin.2 de la darea de mita unde spune "fapta nu constituie infractiune..." si este o cauza speciala de inlaturare a caract penal, aici textul spune "nu se pedepseste..." la fel ca si in cazul tainuirii sau favorizarii savarsite de sot ori ruda apropiata.

:yeah: m-am contrazis pe-acasa cu o colega de suferinta...abia astept sa-i arat mesajul:tease:
Pentru Sangreal daca nu este cu suparare:) S-a discutat anterior daca se dispun pedepse complementare pe langa pedepsele cu suspendare conditionata/ supraveghere. Eu am spus ca nu se pot dispune si am prezentat mai multe argumente. Cum este ?
Nu prea sunt sigura mai ales ca nu am discutat asta... Art. 64 alin. 1 nu conditioneaza aplicarea pedepsei complementare de modalitatea de executare a pedepsei principale, ci doar de natura acesteia, si anume inchisoarea.
Este adevarat ca pare inutila pentru ca nu mai poate fi executata daca in termenul de incercare nu savarseste o alta infractiune care sa atraga revocarea si atunci este realibilat de drept la implinirea lui. Insa si daca ar fi revocata, atunci pedepsele complementare ar deveni executabile si ele, dupa executarea pedepsei inchisorii ce se va cumula aritmetic cu pedepsa pronuntata pentru noua infractiune.
As spune ca daca facem distinctie intre aplicarea si executarea pedepsei complementare, atunci aceasta s-ar putea aplica.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
sangreal, utilizator
Da ...e importanta distinctia intre aplicare si executare. Dar nu as putea aplica doar in cazul cand se dispune revocarea ? Si evident ca atunci se vor si executa .

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)