avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
a
Asa stiam si eu, ca e doar a).
Dar nu stiu de ce nu poate ti fi anulata masura suspendarii pedespei in cazul minorului, avand in vedere art 110^1 alin 2

Sriu ca sunt controverse in legatura cu subiectul acesta, dar nu prea stiu argumentele pentru care masura nu poate fi anulata in cazul minorilor.
:help:
1.Abuzul de incredere poate fi savarsit in forma continuata ! Imi puteti da exemple ?!
2.Abuzul de incredere poate fi savarsit si cand detentorul poate invoca un drept de retentie cu privire la bunul retinut ! Cum?!:-/

Patrick_ a scris:

Dar nu stiu de ce nu poate ti fi anulata masura suspendarii pedespei in cazul minorului, avand in vedere art 110^1 alin 2

Sriu ca sunt controverse in legatura cu subiectul acesta, dar nu prea stiu argumentele pentru care masura nu poate fi anulata in cazul minorilor.

vag imi amintesc ca 110 alin 2 nu face trimitere la art cu anularea
sau le incurc?:">
Patrick_ a scris:

As incerca eu o explicatie Patrick :) Anularea se dispune in cazul in care se descopera in termenul de incercare , ca minorul a mai savarsit o infractiune anterior dispunerii suspendarii conditionate . Ori , logic , aceea infractiune fusese comisa tot in timpul minoritatii, si de regula acele infr savarsite in timpul minoritatii nu atrag sanctiuni ( stari de agravare , etc ) In schimb revocarea se dispune pentru o alta infractiune savarsita dupa ce s-a dispus suspendarea conditionata , ori asta dovedeste perseverenta infractionala a minorului ...In aceste conditii este justificata sa se revoce suspendarea ...

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)