avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

Cred ca bunul furat va intra in patrimoniul hotului odata cu insusirea de catre acesta.
Deci daca bunul este furat a doua oara de catre alta persoana, pesoana vatamata si subictul pasiv al celui de-al doilea furt este hotul din primul furt.

Deci cele doua opinii ale lui Streteanu nu se contrazic.

Si ca sa vin in sprijinul celor spuse de Patrick , iti dau un alt exemplu cu o speta pe care am intalnit-o. X dupa ce a furat o haina dintr-un magazin , ulterior a distrus-o ( distrugere varianta tip ). Intrebarea care se ridica era....Se va retine in sarcina lui X si furtul si distrugerea ? Raspunsul ...nu .De ce ? Pentru ca odata ce haina a intrat in patrimoniul hotului ( prin luarea pe nedrept evident si scoaterea acelui bun din patrimoniul pers vatamate ) , hotul poate sa dispuna dupa bunul lui plac . Ori in situatia pe care tu ai spus-o , haina i-a fost furata de alt hot :rofl: In acest caz , asa cum a spus Patrick , persoana prejudiciata si persoana vatamata este X, primul hot...Eu cam asa stiu..
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
isis23, utilizator
Isis am vrut sa iti spun dar am uitat. Tu ai zis la acea grila ce elimini varianta cu furtul pt ca sb pasiv poate fi o pers si pers prejud alta.
In ipoteza in care un bun e propr unei singure pers, dar la momentul furtului se afla in posesia altei pers avem o sg pers prejudiciata si anume proprietarul, dar doi subiecti pasivi atat proprietarul cat si detentorul precar.
Nu cred ca e chiar asa de complicat.
Furtul se savarseste prin "insusire", deci bunul furat iese din patrimoniul posesorului si trece in patrimoniul hotului.
Asta inseamna ca intotdeauna persoana prejudciata si subiectul pasiv vor fi aceeasi cu posesorul de la care s-a furat, indiferent daca acesta este proprietarul, un detentor, un posesor sau chiar un eventual hot subsecvent.

Parerea mea.
sim05 a scris:

Isis am vrut sa iti spun dar am uitat. Tu ai zis la acea grila ce elimini varianta cu furtul pt ca sb pasiv poate fi o pers si pers prejud alta.
In ipoteza in care un bun e propr unei singure pers, dar la momentul furtului se afla in posesia altei pers avem o sg pers prejudiciata si anume proprietarul, dar doi subiecti pasivi atat proprietarul cat si detentorul precar.

Esti o draguta ...ai grija de mine ca nu cumva sa nu imi ramana neclar vreun aspect ,...ba ma mai si verifici din cand in cand:kissing:
La aceea grila am explicat ...am facut o gafa...cand am raspuns am avut in vedere talharia ( unde pers vatamata e posibil sa fie diferita de persoana prejudiciata ) . Multumesc oricum !
Patrick_ a scris:

In cazul in care minorul savarseste o infractiune, dupa ce a fost liberat din internarea intr-un centru de reeducare, infractiune pentru care se apreciaza ca trebuie sa i se aplice o pedeapsa cu inchisoarea, se va dispune:
a) revocarea liberarii
b) revocarea internarii
c) arestarea preventiva

Vreo parere? ;)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)