avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

lucutel a scris:

am deschis udroiu dar n am gasit nicio explicatie/referire la faptul ca procurorul verifica daca exista vreun caz de la articolul 10
prima data cand a dat nup sau netrimitere in jud ce a facut? nu a verificat si acest aspect?
re reiau udroiu si revin

Motivele de la art 10 trebuie sa fie verificate ori de cate ori se pune problema inceperii UP. Se poate ca ele sa fi intervenit dupa admiterea plangerii in temeiul 278^1 si pana la monetul in care dosarul ajunge la procuror in vederea inceperii UP.
Oricum, singura modalitate in care judecatorul dispune inceperea UP este in cazul infractiunilor de audienta prin proc-verbal prin care se constata infractiunea.

In cazul admiterii plangerii potrivit 278^1, acesta trimite cauza la procuror in vederea inceperii.
Eu asa stiu.

m am exprimat gresit/m ai inteles gresit
nu am spus ca judecatorul dupa admiterea plangerii, ar dispune el insusi inceperea urm penale
stiu ca numai procurorul o poate dispune in acest caz, doar ca ramasesem cu impresia/retinusem ca e tinut sa actioneze conform cu sentinta
Patrick_ a scris:

isis23 a scris:

Donatia prin care donatorul isi rezerva dreptul de a dispune de un bun cuprins in donatie
a) este nula
b) da posibilitatea donatorului de a dispune de acel bun
c) da mostenitorilor donatorului dreptul sa dispuna de acel bun , daca donatorul nu a dispus de el

Pare a fi a), dar parca ceva imi scapa la grila asta.

Ceva in scapa si mie pentru ca raspunsul corect este b) si c) grila de admitere in magistratura , anul 2000
Ar fi fost corect daca , in loc de " a dispune " ar fi " a folosi " .....pentru ca in acest caz s-ar dona nuda proprietate . Cum in cazul legatelor se poate accepta ca se poate transmite nuda proprietate unei persoane si uzufructul acelui bun altei persoane, nu vad de ce nu ar fi posibil si in cazul donatiei .....Insa daca ar ramane nedonat uzufructul , mostenitorii donatorului nu ar mai avea drept sa continue , pentru ca uzufructul se stinge la moarte uzufructuarului
Tare aiurea grila ....alte pareri ?
Patrick_ a scris:

c)

c si eu:)
Patrick , Lucutel =D>

Cum ramane cu grila cu donatie ?
isis23 a scris:

Patrick_ a scris:

isis23 a scris:

Donatia prin care donatorul isi rezerva dreptul de a dispune de un bun cuprins in donatie
a) este nula
b) da posibilitatea donatorului de a dispune de acel bun
c) da mostenitorilor donatorului dreptul sa dispuna de acel bun , daca donatorul nu a dispus de el

Pare a fi a), dar parca ceva imi scapa la grila asta.

Ceva in scapa si mie pentru ca raspunsul corect este b) si c) grila de admitere in magistratura , anul 2000
Ar fi fost corect daca , in loc de " a dispune " ar fi " a folosi " .....pentru ca in acest caz s-ar dona nuda proprietate . Cum in cazul legatelor se poate accepta ca se poate transmite nuda proprietate unei persoane si uzufructul acelui bun altei persoane, nu vad de ce nu ar fi posibil si in cazul donatiei .....Insa daca ar ramane nedonat uzufructul , mostenitorii donatorului nu ar mai avea drept sa continue , pentru ca uzufructul se stinge la moarte uzufructuarului
Tare aiurea grila ....alte pareri ?

mda...probabil ca prblema e aici
din cate imi dau seama, cred ca donatia ramane valabila cu privire la celelate bunuri care au facut obiectul donatie
nu si cel asupra caruia donatorul si a rezervat dr de a dispune

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)