Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
lucutel a scris:
am deschis udroiu dar n am gasit nicio explicatie/referire la faptul ca procurorul verifica daca exista vreun caz de la articolul 10
prima data cand a dat nup sau netrimitere in jud ce a facut? nu a verificat si acest aspect?
re reiau udroiu si revin
Motivele de la art 10 trebuie sa fie verificate ori de cate ori se pune problema inceperii UP. Se poate ca ele sa fi intervenit dupa admiterea plangerii in temeiul 278^1 si pana la monetul in care dosarul ajunge la procuror in vederea inceperii UP.
Oricum, singura modalitate in care judecatorul dispune inceperea UP este in cazul infractiunilor de audienta prin proc-verbal prin care se constata infractiunea.
In cazul admiterii plangerii potrivit 278^1, acesta trimite cauza la procuror in vederea inceperii.
Eu asa stiu.
isis23 a scris:
Donatia prin care donatorul isi rezerva dreptul de a dispune de un bun cuprins in donatie
a) este nula
b) da posibilitatea donatorului de a dispune de acel bun
c) da mostenitorilor donatorului dreptul sa dispuna de acel bun , daca donatorul nu a dispus de el
Pare a fi a), dar parca ceva imi scapa la grila asta.
Patrick_ a scris:
isis23 a scris:
Donatia prin care donatorul isi rezerva dreptul de a dispune de un bun cuprins in donatie
a) este nula
b) da posibilitatea donatorului de a dispune de acel bun
c) da mostenitorilor donatorului dreptul sa dispuna de acel bun , daca donatorul nu a dispus de el
Pare a fi a), dar parca ceva imi scapa la grila asta.
Ceva in scapa si mie pentru ca raspunsul corect este b) si c) grila de admitere in magistratura , anul 2000
Ar fi fost corect daca , in loc de " a dispune " ar fi " a folosi " .....pentru ca in acest caz s-ar dona nuda proprietate . Cum in cazul legatelor se poate accepta ca se poate transmite nuda proprietate unei persoane si uzufructul acelui bun altei persoane, nu vad de ce nu ar fi posibil si in cazul donatiei .....Insa daca ar ramane nedonat uzufructul , mostenitorii donatorului nu ar mai avea drept sa continue , pentru ca uzufructul se stinge la moarte uzufructuarului
Tare aiurea grila ....alte pareri ?