avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

Donatia prin care donatorul isi rezerva dreptul de a dispune de un bun cuprins in donatie
a) este nula
b) da posibilitatea donatorului de a dispune de acel bun
c) da mostenitorilor donatorului dreptul sa dispuna de acel bun , daca donatorul nu a dispus de el

a
isis23 a scris:

Donatia prin care donatorul isi rezerva dreptul de a dispune de un bun cuprins in donatie
a) este nula
b) da posibilitatea donatorului de a dispune de acel bun
c) da mostenitorilor donatorului dreptul sa dispuna de acel bun , daca donatorul nu a dispus de el

Pare a fi a), dar parca ceva imi scapa la grila asta.
lucutel a scris:

nu mi se pare ca exista contradictie intre pe tot parcursul procesului/de indata
chiar urma sa ii raspund lui patrick la ipoteza incompatibilitatii cu rudenia.
in acel caz cererea de recuzare va fi respinsa ca inadmisibila daca partea cunostea rudenia dar a asteptat finalul procesului pt a se decide daca o invoca sau nu
acelasi pp nemo auditur propriam turpitudinem allegans se aplica
turpitudine =delict dar si culpa
tb invocata de indata
sanctiunea pt judecatorul care nu s a abtinut desi cunostea caz de incompatib e disciplinara parca

Voi retine si eu asa, pt ca asa se spune prin carti, chiar daca nu prea sunt argumente.

Cel putin mie mie se pare mult mai logica solutia din procesul civil in legatura cu aceste cazuri de recuzare. Mi e pare mult mai aproape de nulitate relativa care protejeaza drepturile partii respective decat de nulitatea absoluta, mai ales ca multe din motivele de recuzare / abtinere privesc strict acele persoane.
18. Cel care a imprumutat un bun mobil pentru a-l folosi in scop personal
a) este dator sa dezdauneze imprumutatorul pentru deteriorarea bunului indiferent daca este sau nu vinovat pentru ele, daca s-a produs in timpul folosirii lui
b) are dreptul la restituirea cheltuielilor necesare si utile facute pentru utilizarea bunului imprumutat
c) este dator sa despagubeasca pe imprumutator pentru pieirea fortuita a bunului daca acesta a fost evaluat la momentului imprumutului
c)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)