avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

Da asa e. Alin 4^1 e neconstitutional :)
Am mai scapat de un alineat de invatat. :)

E neconstitutional pentru ca ii lasa sa faca prea putin si Curtea Const a zis ca au voie mai mult...asta este esenta deciziei.
Executron a scris:

O noua problema (cel putin pt mine) la orizont!

Ipoteza : Recidiva postcondamnatorie intervenita in cursul executarii (in cazul 455 c.p.p. sau evadare sau ce vreti voi :) ). Termen 2 : o infractiune (care intruneste toate conditiile).

Contopirea se va produce intre restul din pedeapsa ce se executa si pedeapsa pt infractiune ce constituie termenul 2.

Sa consideram ca cea mai mare dintre cele 2 pedepse e restul ramas de executat.

In procedura contopirii vom duce "restul de executat" la maximul special? Sau vom putea aplica numai un eventual spor de 7 ani de la recidiva?

Si eu mi-am pus problema asta si n-am gasit explicatii prin nicio carte. Inclin sa cred ca se poate ridica si restul pana la maximul special, dar e doar o parere care se bazeaza pe intuitie.
ady-andreea a scris:

_adelina_ a scris:

m13d a scris:

ady-andreea a scris:

2. - fura bunuri intr-un metrou, de la multe persoane, de la cine nimere = o infr furt continuat

Ai furt calificat in concurs ( tot atatea infractiuni cate persoane) - pt . ca ai mai multe persoane si pentru ca este intr-un mijloc de transport.

De acord ca e furt calificat (savarsit intr-un mijloc de transport in comun), dar esti sigur/a ca e concurs... Din cate imi amintesc sunt tot atatea infractiuni cate persoane vatamate in cazul infractiunilor contra persoanei, nu si in cazul celor contra patrimoniului...
Poate fac eu vreo confuzie... :hm:

m13d a facut o confuzie. Nu avem concurs in cazul patrimoniului.
Patrik, atentie mare la grilele lui U de la procedura penala. Eu am citit in codul penal cand am rezolvat grilele de la judecata si executare si am gasit multe neconcordante. Am ramas cu opinia ca trebuie sa verific mereu codul.

Nu, sustin - fara detaliile de rigoare in ce coditii se produce furtul calificat vom avea concurs - dupa modul expus vom avea concurs.Ce ma face pe mine sa cred ca nu sunt ''n'' rezolutii daca fura de la cine se nimereste?
Udroiu spune acelasi lucru ca si Streteanu '' de regula pluralitatea de subiecti pasivi determina un concurs de infractiuni'' p.304- Dr.penal...
Sunt exceptii - aceeasi rezolutie la dif. intervale de timp=>unitate naturala - forma continuata
si in speta ta nu era cazul
-aceeasi imprejurare, aceeasi rezolutie - iarasi nu era cazul - nu se urca in metrou si cere tuturor persoanelor sa ii predea bunurile de valoare - nici n-ar mai fi furt ci talharie.
Nu este o infracţiune de furt în forma continuata, deoarece făptuitorul a acţionat pe baza unor rezoluţii, reînnoite de fiecare dată când i s-a ivit prilejul - zici tu de la cine nimereste - să comita o nouă faptă penală, neavând în momentul luării hotărârii reprezentarea activităţii infracţionale pe care urma să o desfăşoare, în ansamblul său.
Daca ai avut alta reprezentare ... poti avea dreptate - dar mie cand imi spui de la cine nimereste - imi suna a concurs.
Parerea mea ;)
ady-andreea a scris:

Mas preventive - major
Retinere = 24 h
Arest prev in urmarire invinuit = maxim 10 zile
Arest prev in urmarire inculpat = maxim 30 zile
Calcul arestare prev inculpat in urmarire = 30 zile din care se scade retinere si/sau arestare invinuit sau retinere inculpat.Apoi se poate prelungi cu cate 30 zile pana la maxim 180 zile.
Arest prev inculpat in judecata = se verifica periodic, nu mai tarziu de 60 zile.

Retinere = 24 h - nu poate fi prelungita - nu poate fi inlocuita cu a. prev, liberarea provizorie sau cu internarea medicala
Arest prev in urmarire invinuit = maxim 10 zile- nu poate fi prelungita
Arest prev in urmarire inculpat = maxim 30 zile - poate fi dispusa decat pentru zilele care au ramas din sacaderea din cele 30 de zile a perioadei cat a fost retinutsau arestat ca invinuit
- se poate prelungi pana la 180 de zile (30+30+30...180)
Arest prev inculpat in judecata = se verifica periodic, nu mai tarziu de 60 zile - :yes:
darainvincible a scris:

Executron a scris:

O noua problema (cel putin pt mine) la orizont!

Ipoteza : Recidiva postcondamnatorie intervenita in cursul executarii (in cazul 455 c.p.p. sau evadare sau ce vreti voi :) ). Termen 2 : o infractiune (care intruneste toate conditiile).

Contopirea se va produce intre restul din pedeapsa ce se executa si pedeapsa pt infractiune ce constituie termenul 2.

Sa consideram ca cea mai mare dintre cele 2 pedepse e restul ramas de executat.

In procedura contopirii vom duce "restul de executat" la maximul special? Sau vom putea aplica numai un eventual spor de 7 ani de la recidiva?

Si eu mi-am pus problema asta si n-am gasit explicatii prin nicio carte. Inclin sa cred ca se poate ridica si restul pana la maximul special, dar e doar o parere care se bazeaza pe intuitie.

Nu poti sa duci restul ramas neexecutat pana la maximul special pentru ca ai modifica pedeapsa ce a dobandit autoritate de lucru judecat si nu mai poate fi modificata.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)