avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
In ce situatii se aplica amenda administrativa?
Patrick_ a scris:

@emmav:
:) Asa e. Auzisem ceva de un RIL. Deci acea prevedere din CPP se refera doar la arestare si nu la masurile de obligare de nu parasi tara sau localitate.

@isis23:
Procurorul daca e competent sa revoce e competent si sa prelungeasca. iar in cazul in care trimite cauza unui alt organ de cerc penala a carui activitate nu o supravegeaza, deci nu ar mai fi competent, acest organ la care este trimisa cauza poate sa dispuna revocarea.

Nu se refera nici macar la arestare, pentru ca dupa sesizarea prin rechizitoriu arestarea NU se prelungeste, ci se mentine. Inainte de RIL era normal sa nu mai prelungeasca procurorul, pentru ca prin trimiterea in judecata s-a desesizat de dosar si nu mai poate efectua acte in el. A venit RIL-ul care a zis, nu instanta nu trebuie sa prelungeasca orbeste masura luata de procuror in timpul UP, ci tb sa discute chiar luarea ei, adica instanta poate considera ca nici nu mai sunt intrunite conditiile pentru dispunerea acestei masuri, chiar daca procurorul a considerat-o necesara in tot cursul UP.

Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
sangreal, utilizator
Patrick_ a scris:

@emmav:
:) Asa e. Auzisem ceva de un RIL. Deci acea prevedere din CPP se refera doar la arestare si nu la masurile de obligare de nu parasi tara sau localitate.

@isis23:
Procurorul daca e competent sa revoce e competent si sa prelungeasca. iar in cazul in care trimite cauza unui alt organ de cerc penala a carui activitate nu o supravegeaza, deci nu ar mai fi competent, acest organ la care este trimisa cauza poate sa dispuna revocarea.

Eu am spus ca procurorul de caz poate dispune revocarea pentru cazurile de la art.262.2 si art.265 , cand RAMANE competent . In cazul in care isi declina competenta art.268 nu poate sa mai dispuna prelungirea pentru ca isi declina competenta si cere instantei sa faca acest lucru.
Art.267 in intregul sau, face referire la aplicarea art.262 cand procurorul DE CAZ face aplicarea acestui articol. Nu se pune in discutie ce poate sa faca procurorul IN GENERAL .
Daca sunt procuror de caz si nu trimit in judecata si imi declin competenta nu mai pot dispune prelungirea si fac propunerea instantei.In schimb pot revoca in CAZURILE de la art 265 si 262.2 pentru ca voi ramane in continuare competent.
Ma rog ...este explicatia mea. Oricum astept in continuare alte pareri. :)
@ Emmav ril-ul tau se refera cand procurorul TRIMITE in judecata , deci face aplicarea 267 alin1. Cazul expus de Patrick , este alin 2 cand nu se trimite in judecata
isis23 a scris:

Patrick_ a scris:

@emmav:

@isis23:

Eu am spus ca procurorul de caz poate dispune revocarea pentru cazurile de la art.262.2 si art.265 , cand RAMANE competent . In cazul in care isi declina competenta art.268 nu poate sa mai dispuna prelungirea pentru ca isi declina competenta si cere instantei sa faca acest lucru.
Art.267 in intregul sau, face referire la aplicarea art.262 cand procurorul DE CAZ face aplicarea acestui articol. Nu se pune in discutie ce poate sa faca procurorul IN GENERAL .
Daca sunt procuror de caz si nu trimit in judecata si imi declin competenta nu mai pot dispune prelungirea si fac propunerea instantei.In schimb pot revoca in CAZURILE de la art 265 si 262.2 pentru ca voi ramane in continuare competent.
@ Emmav ril-ul tau se refera cand procurorul TRIMITE in judecata , deci face aplicarea 267 alin1. Cazul expus de Patrick , este alin 2 cand nu se trimite in judecata

E o prostie teza finala de la 267 alin 2 si necorelata cu restul dispozitiilor, parerea mea, pentru ca in temeiul art. 140 daca ii dai scoatere masura preventiva inceteaza de drept, asa ca nu ar putea sub nicio forma fi prelungita de instanta.
isis23 a scris:

Patrick_ a scris:

@emmav:

@isis23:

Tocmai ai mai primit o parere. A lui Sangreal. E exact ce a intrebat Patrick, daca nu te superi.
;)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)