avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Dar Sangreal , prelungirea de la art.267 alin 2 , nu se refera la art.262.2 ( cand acolo nici nu mai poti sa ceri prelungirea ) ci face referire la art.268 cand procurorul isi declina competenta.
Eu asa cred
emmav a scris:

In ce situatii se aplica amenda administrativa?

Din cate stiu eu cand ii dai 18 indice 1 sau cand dispui inlocuirea raspunderii penale. Alte situatii cred ca nu mai sunt.
Scuze Emmav dar Patrick a facut referire la art.267 alin 2 ( cand nu se trimite in judecata ). Ril face referire la art.267 alin 1 ( cand se trimite in judecata ) pentru ca in RIL apare precizare " dupa sesizarea instantei prin rechizitoriu "
isis23 a scris:

Dar Sangreal , prelungirea de la art.267 alin 2 , nu se refera la art.262.2 ( cand acolo nici nu mai poti sa ceri prelungirea ) ci face referire la art.268 cand procurorul isi declina competenta.
Eu asa cred

Pai cu trimitere la 262 pct 2 incepe alin 2 de la 267. In teza 1 vorbeste de arestarea preventiva si masuri de siguranta, iar in teza 2 vb de celelalte masuri preventive (bineinteles cu exceptia retinerii). Pus ca texul e din 2003 si de atunci s-au mai modificat altele. Opinia mea este ca a ramas necorelat.

sangreal a scris:

darainvincible a scris:

Executron a scris:

O noua problema (cel putin pt mine) la orizont!

Ipoteza : Recidiva postcondamnatorie intervenita in cursul executarii (in cazul 455 c.p.p. sau evadare sau ce vreti voi :) ). Termen 2 : o infractiune (care intruneste toate conditiile).

Contopirea se va produce intre restul din pedeapsa ce se executa si pedeapsa pt infractiune ce constituie termenul 2.

Sa consideram ca cea mai mare dintre cele 2 pedepse e restul ramas de executat.

In procedura contopirii vom duce "restul de executat" la maximul special? Sau vom putea aplica numai un eventual spor de 7 ani de la recidiva?

Si eu mi-am pus problema asta si n-am gasit explicatii prin nicio carte. Inclin sa cred ca se poate ridica si restul pana la maximul special, dar e doar o parere care se bazeaza pe intuitie.

Nu poti sa duci restul ramas neexecutat pana la maximul special pentru ca ai modifica pedeapsa ce a dobandit autoritate de lucru judecat si nu mai poate fi modificata.

In cazul savarsirii noii infractiuni inainte de inceperea executarii pedepsei pt prima infr, cand compari prima pedeapsa cu a doua si daca prima e mai mare o ridici la maximul special nu tot incalci autoritatea de lucru judecat? Ca doar nu primeste autoritate de lucru judecat odata cu inceperea executarii...

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)