Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Voi incerca o explicatie putin mai "matematica" :"> (sper sa nu va deranjeze)
Deci avem probe pertinente, concludente, utile - e importanta de retinut aceasta ordine - eu retin PCU.
Si apoi e simplu daca ne imaginam cele 3 multimi - a probelor pertinnte, apoi a celor concludente si in sfarsit a celor utile.
In ordinea aminitita (PCU), trebuie doar sa retinem ca multimea probeleor pertinete (P) include multimea probelor concludente (C) iar aceasta o include pe cea a probelor utile (U).
Bu pot sa va desenz grafic, dar ganditi-va la o aceste multimi reperezentate prin niste cercuri, in care cercul cel mai mare este P, iar in acesta il avem inclus pe C si in acesta din urma il avem inclus pe U.
Eu asa retin dependenta si interdependenta acestor probe.
Ai dreptate. ;)
Neconcordanta intre minuta si dispozitiv e doar caz de nulitatea relativa.
Lipsa minutei este caz de nulitate absoluta.
In legatura cu cele 7 zile nu stiam ca e caz de nulitate :(
daca "multimea probeleor pertinete (P) include multimea probelor concludente (C)" => ca probele pertinente sunt si concludente intotdeauna, nu?? si din cate stiu eu probele concludente sunt si pertinente intotdeauna, reciproca nefiind valabila...sau nu??? acum poate nu imi explic eu bine treaba cu multimile...matematica o fi de vina, nu zic nu...:(
Ia exemplu cu scara ;). Daca esti pe treapta a treia ( cu probele utile ) asta inseamna ca ai trecut prin cele doua trepte ( pertinente si concludente );)