avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

emmav a scris:

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu sunt total derutata de grilele d-lui U...
Iata un exemplu de contradictorialitate intre doua dintre ele. Ori nu le inteleg eu esenta????
Pag. 126:
G. 119. Probele pertinente:
a. sunt intotdeauna probe directe;
b. pot constitui fapte probatorii;
c. pot fi neconcludente.

Raspuns: b, c.

G. 120. Probele concludente sunt intotdeauna probe :
a. directe;
b. pertinente;
c. utile.

Raspuns: b.

Bun... Din coroborarea celor doua, rezulta ca pe de o parte probele PERTINENTE pot fi NECONCLUDENTE, iar pe de alta parte probele CONCLUDENTE sunt intotdeauna PERTINENTE.
E posibil? Ceva imi scapa...:help: Poate sa-mi dea cineva exemple lamuritoare, care sa ma scoata din ceata?
Spuneti-mi va rog ca nu face grilele doar domnul mentionat mai sus...

Incerc eu ...dar nu cu exemple pentru ca ar fi cam greu . Imagineaza-ti o scara unde prima treapta incepe cu probe pertinente , urmeaza treapta a doua cu concludente , si a treia cu utile. Acum priveste de la prima treapta in jos.
- Probele utile sunt intotdeauna si concludente si pertinente ( deci le absoarbe pe celelalte doua )
-Probele concludente sunt intotdeauna si pertinente ( in jos ) si POT fi si utile dar nu INTOTDEAUNA( in sus )
- probele pertinente ( nu mai ai obligatoriu sa fie concludente si utile, pentru ca se afla pe treapta de jos ) dar POT fi concludente si utile ( in sus ) sau nu POT fi concludente sau utile

Eu cam asa le tin minte
Sper sa te ajute

Mana cereasca sistemul tau de intelegere "in trepte" a probelor. Asa o sa le retin si eu. Multumesc f.f. mult. Si pe mina ma ajuta (uneori) schemele logice si conexiunile gen "trepte". Daca poate cineva sa spuna ca dreptul este ... logic. Mersi. Pup.
:kissing:
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
emmav, utilizator
Intervine nulitatea in cazul in care:

a) hotararea redactata ulterior pronuntarii nu e semnata de judecator
b) exista neconcordanta intre minuta si dispozitivul hotararii redactate ulterior pronuntarii
c) cererea de apel a fost introdusa direct la instanta de apel
d) niciuna din variantele de mai sus
A....@emmav ...pentru procedura penala am facut un film , unde eu joc rolul principal de procuror sau judecator , dupa caz:) Sa vezi acolo scenariu cu comentariile de rigoare care evident nu se inscriu in spiritul si litera legii:D
Voi incerca o explicatie putin mai "matematica" :"> (sper sa nu va deranjeze)

Deci avem probe pertinente, concludente, utile - e importanta de retinut aceasta ordine - eu retin PCU.

Si apoi e simplu daca ne imaginam cele 3 multimi - a probelor pertinnte, apoi a celor concludente si in sfarsit a celor utile.

In ordinea aminitita (PCU), trebuie doar sa retinem ca multimea probeleor pertinete (P) include multimea probelor concludente (C) iar aceasta o include pe cea a probelor utile (U).

Bu pot sa va desenz grafic, dar ganditi-va la o aceste multimi reperezentate prin niste cercuri, in care cercul cel mai mare este P, iar in acesta il avem inclus pe C si in acesta din urma il avem inclus pe U.

Eu asa retin dependenta si interdependenta acestor probe.
lucutel a scris:

Intervine nulitatea in cazul in care:

a) hotararea redactata ulterior pronuntarii nu e semnata de judecator
b) exista neconcordanta intre minuta si dispozitivul hotararii redactate ulterior pronuntarii
c) cererea de apel a fost introdusa direct la instanta de apel
d) niciuna din variantele de mai sus

b, c
(de varianta c) nu-s sigur pt ca nu nitra in materie si o stiu doar din amintitri )

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)